najnovijeRadoznala Lola

Probali smo ishranu koja obećava dobro raspoloženje

Dobro raspoloženje?

Ovih dana možda ga sledi i pitanje „šta to beše“?

Redakcija

buro247.rs

Uz konstatne skokove između nemila i nedraga u poslednjih godinu i po dana, teško je održati neophodan nivo optmizma. Ne želimo da u toj misiji posežemo za prečicama, pa nam je pala na pamet da isprobamo koncept hrane koja obećava bolje raspoloženje.

Radi se o posebnoj vrsti ishrane koja je bazira na određenim vrstama namirnica, a da nismo usamljeni u toj želji i potrebi rekla nam je i kratka Google pretraga.

Ukoliko upišete „Mood Lifting Food“ pretraživač će vam izbaciti preko 4 miliona rezultata. I od čega se počinje?

Prirodno od doručka. Idealna mera kaže da bi trebalo da doručkujete pošto se probudite i lagano pripremite za dan. Ukoliko preskočite ovaj obrok zbog jurcanja u ofis jasne su posledice, razdražljivi ste i često tokom čitavog dana ne uspevate da postignete balans i adekvatno podignete nivo energije.

Najbolje je da se odlučite za nutritivo bogat doručak. Uključite dosta vlakana (koja možete dobiti iz malina, batata, čija semeniki i avokada), nešto proteina (jogurt, jaja, ćureća šunka) i dobre masti.

Ukoliko se ustalite u tome da jedete dobre namirnice za doručak uvek u slično vreme, na duže staže popravićete pamćenje, nivo energije, ali ćete se i osećati mirnije.

Poručili smo: Kako smo upravo mi ti koji jurcamo na prvi jutarnji sastanak direktno iz kreveta, još dok smo u kolima klikćemo na CarGo Butler aplikaciji porudžbinu kako bi pre nas stigla u ofis. Super opcija je „Ovsena kaša sa chia semenkama“ iz restorana Velvet.

Foto: Canva

Sledeći obrok je na sred dana i bitno je da na vreme mislite na momenat kad ćete postati gladni, kako ne biste zbog tog osećaja zgrabili prvo što vam dođe pod ruku. Losos spada u namirnice koje mogu poboljšati raspoloženje i izbalansirati emocije. Sadrži omega 3 masne kiseline koje nauka povezuje sa raspoloženjem, odnosno konkretno sa dopaminom i serotoninom. Zbog toga je uvek dobra ideja da se odlučite za svež komad lososa.

Poručili smo: Ovde je situacija jasna, filet lososa je najbolje rešenje, a mi smo se odlučili za onaj iz restorana Angry Monk.

šta kada padne šećer? Užina je zgodna prigoda da u svoj jelovnik prošvercujete neku od nezdravih namirnica u ime toga što vam energija nestaje. E pa ne. Ukoliko u frižider na poslu ubacite korpicu borovnica, taj problem će nestati.

One sadrže više antioksidanata od drugih vrsta voća i povrća i zato sxu idealne za svakodnevni unos. Pomažu razmišljanje i uopšteno utiču na jasnost u glavi. Pored toga utiču na raspoloženje i mogu učiniti da se magla u mozgu raziđe.

Poručili smo: Bili smo dovoljno pametni da ponesemo od kuće, ali za dane kada pritisne taj „brain fog“ super je znati da će uskoro i prodavnice biti dostupne za naručivanje preko CarGo Butler aplikacije.

I za kraj? Pošto smo pročitalli istraživanja koja pokazuju da danas odrasli ljudi ne unose dovoljno magnezijuma, minerala koji je odgovoran za nivo energije potražili smo kroz koju vrstu hrane ga možemo nadomestiti.

Zelena salata može pomoći toj misiji, kao i pasulj, sočivo, bademi, avokado i bundevine semenke. Kao šta vam ovo zvuči? Kao sjajna salata naravno! Iz večeri u veče možete kombinovati sastojke i siti, ali lagani krenuti na počinak.

Foto: Canva

Poručili smo: Vitaminska salata iz restorana Bašta salata bio je izbor posle koga smo spavali kao bebe.

Preuzeto sa: buro247.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije