AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Mlad Mjesec u Lavu za sve znakove: Gram turbulencije, gram sreće

Periodi mladog Mjeseca u Lavu svakog avgusta su obično najveseliji periodi u godini.

Jelena Puhalo

Lav je topli, ljetni, ljubavni znak, znak izobilja i megalomanije i u trenucima pokretanja novih projekata, a to je, na neki način svaki mlad Mjesec, Lavlje sunce sija žarom uspjeha, sreće i snage.

Obično je ovo mjesec odmora, putovanja, trošenja više novca, prosipanja luksuza, festivala, koncerata, zabave svake vrste. Lav je znak performansa i javnosti i rijetko šta može ovaj mlad Mjesec da ostavi u tajnosti.

Ono što ovaj Mjesec čini posebnim je kvadrat sa Uranom u Biku, koji opet pokreće cjelogodišnju temu kvadrata Saturna i Urana, dakle ozbiljne socijalne teme poput: protesta, pobuna, vojnih obračuna, rušenja zakona, vlasti, promjene u zakonu o zdravstvu i generalno svemu što se diče društva, kao i ekološke i klimatske teme kao što su: deponije, divlje i organizovane, globalno zagrijavanje, upotreba plastike, recikliranje; požari, poplave, zemljotresi i sve ostale nepogode.

Do kraja godine kada god budemo imali mlad i pun Mjesec u fiksnim znacima, ili skup planeta tu, a to će biti još kad Škorpija bude jaka, iskrsavaće opet ove teme, ali sa još više intenziteta, dakle jako zanimljiva jesen je pred nama.

Što se tiče privatnih priča i tema periodi kada je mlad Mjesec u kvadratu sa Uranom dolazi do iznenadnih prekida projekata i planova, prekidi nekih odnosa, počeci nekih ozbiljnih obračuna lične prirode koji su izazvani dugim trpljenjem koje više nije opcija i mogućnost.

Kulmninacija, odnosno rasplet ili završetak nečega što počinje sad desiće se februara 16. 2022, pa dobro razmislite i pratite kakve ste ideje dobili ovih dana i koje su se mogućnosti rodile za vas, kulminacija čeka početkom iduće godine.

Ljudima koji imaju podznak u LAVU ova konjunkcija dešava se u prvoj kući tijela i ličnosti i ovo je početak nekog novog kreativnog ili ličnog projekta koji će istaknuti ličnost ili uticati na izgled osobe.

Pokreće se neki veliki novi ciklus kreacije koji obično podrazumijeva da nešto drugo u životu mora da završi za osobu.

Za one koji imaju ŠKORPIJU na podznaku ili ima je većina prve kuće u Škorpiji počinju veliki poslovni projekti. Kosmos vam poručuje da je vrijeme da se počinjete više oslobađati, više uživati u karijeri, imati više autonomije, a manje se patiti.

Oni koji imaju podznak u VODOLIJI od ovog mjeseca u Lavu mogu da očekuju signal za promjenu i napredak stanja u ličnim odnosima, prvenstveno ljubavnih i bračnim, dakle prosidbe, odluke o zajedničkom životu, za neke koji su u početnim, nestabilnim odnosima, moguć je i razlaz na kratko ili na zauvijek, uglavnom ovo je godina kada se stvaraju značajni i duboki odnosi, sve drugo uglavnom će biti pod upitnikom.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije