najnovijeNaslovna vijestZabavna Lola

10 nevjerovatnih otkrića sa okupljanja glumačke ekipe „Prijatelja“

Uključujući ko je za malo završio u vezi

Nakon 17 godina čekanja, okupljanje je stiglo na male ekrane.

Prevela: Maja Dropić

elle.com

Emisija je emitovana na NOV i Skaj televiziji u Velikoj Britaniji. Ekipa se okupila na poznatom setu u Varner Bros studiju u Kaliforniji (ne, emisija nije snimana u Njujojrku).

Uz nabujale emocije, glumačka ekipa i voditelj Džejms Korden ponovo su pogledali neke od najboljih i najpoznatijih epizoda i osvrnuli se na astronomski nivo slave koji je emisija doživjela tokom emitovanja.

Sve u svemu, ako ste ljubitelj Prijatelja, pođite sa nama u putovanje emocijama. Smijaćete se, plakaćete i poželjeti da ponovo pogledate svih 10 sezona iznova. Možda naučite i nešto novo o emisji.

Evo nekih od najvećih otkrića iz filma pod nazivom „Ona sa okupljanjem“…

  1. Dženifer Aniston i Dejvid Švimer osjećali su izuzetnu privlačnost jedno prema drugom u prvoj sezoni

Na pitanje Kordena da li je iko od glumaca bio par u stvarnom životu, glumci su odgovorili ne, ali Dženifer Aniston je otkrila da se to skoro dogodilo u prvoj sezoni.

Priznali su da je glumca u početku privlačila Aniston, a ona je potvrdila da se osjećala isto.

„U jednom trenutku smo oboje osjećali snažnu privlačnost, ali to je bilo kao da se dva broda mimoilaze, jer je jedno od nas uvijek bilo u vezi“, objasnio je Švimer. „Nikada nismo prešli tu granicu, uvijek smo je poštovali.“

Obožavaoci znaju da je u prvoj sezoni počela dugogodišnja priča o Rosu i Rejčel, a nedavno razvedeni Ros borio se da pridobije Rejčelinu pažnju, koja je upravo ostavila svog zaručnika Barija pred oltarom.

Aniston i Švimer obećali su da neće prekoračiti liniju prijateljstva, a njihov prvi poljubac desio se u kafiću Central Park, nakon što je Ros izabrao Rejčel umjesto Džuli.

„Sjećam se da sam jednom rekla Dejvidu da će biti velika šteta ako se prvi put poljubimo na nacionalnoj televiziji. Naravno, prvi put smo se poljubili u tom kafiću, ali sva svoja osjećanja usmjerili smo na odnos između Rosa i Rejčel.“

  1. Kortni Koks je imala sjajan način pamćenja scenarija

Kada su posjetili set Monikinog i Rejčelinog stana, Met Le Blank se prisjetio kako je Koks svoje rećenice zapisivala na sto, kako bi se podsjetila tokom snimanja. Kudrov je ovo potvrdio, rekavši da je Koks nekada scenario stavljala u sudoper na setu.

  1. Lisa Kudrov glumila je Ursulu u drugoj emisiji

Pričajući o kastingu čuvenog ansambla, kreatori Marta Kaufman i Dejvid Krejn prisjetili su se kako je kasting Fibi Bufo bio teži nego što su mislili i kako su vidjeli mnoge glumice koje su se borile da dobiju ulogu pjevačice i maserke.

Tada im je prijatelj skrenuo pažnju na Kudrov, koja je glumila konobaricu po imenu Ursula u seriju pod nazivom Luda za tobom.

Kao što fanovi znaju, Kudrov nije glumila samo Fibi u Prijateljima, već i njenu zlu sestru blizanku, Ursulu koja je zaista bila konobarica.

  1. Glumac koji je skoro glumio Džoija se kasnije pojavio u seriji

Tokom diskusije o kastingu, Kaufman i Krejn su otkrili kako je posljednja runda audicije za ulogu Džoija Tribijanija bila između Meta Le Blanka i još jednog glumca.

Taj glumac bio je Luis Mandilor, koji se kasnije pojavio u šestoj sezoni serije glumeći Karla zvanog „Lažni Džoi“, koga je Džoi angažovao da se pretvara da je njegov identični blizanac za naučni eksperiment uz pozamašnu naknadu u epizodi „Ona sa unagijem“.

  1. Ono što se Dejvidu Švimeru nije sviđalo u seriji

Na pitanje člana publike o stvarima koje im se nisu dopadale, Švimer je otkrio da uprkos tome što nije tako izgledalo u snimcima, on i majmun Marcel se uopšte nisu slagali.

Marcel je u prvoj sezoni bio Rosov ljubimac, a prema Švimeru, majmun je često bio razlog odlaganja snimanja.

„Morali bismo da snimamo iznova i iznova jer majmun nije shvatao kako treba da radi“, objasnio je Švimer, koji je ljubitelj životinja.

Još jedan razlog zašto mu se Marcel nije sviđao je taj što bi sjedio na Švimerovom ramenu dok bi ga trener hranio živim larvama i insektima, koje bi majmun glumcu stavljao u kosu.

  1. Pisci su u scenario dodali dislociranu ruku Meta Le Blanka

Kada se Džoi i Čendrer tuku oko stolice u epizodu „Ona u kojoj niko nije spreman“, Le Blankov trik gdje je oborio stolicu kako bi spriječio da Perijev lik pobjedi, rezultirao je dislociranjem ruke iz ramena.

Snimanje je pauzirano, Le Blank je bio na tretmanu a kada su nastavili snimanje, pisci su u scenario dodali kako je pao dok je skakao po krevetu kako bi objasnili povez preko ruke.

  1. Zašto su Monika i Čendler završili zajedno

Tvorci emisije objasnili su kako su pratili reakcije studijske publike na šale, priče i zaplete. Jedna od reakcija koje nisu očekivali je odobravanje na to što su Monika i Čandler spavali zajedno na Rosovom vjenčanju sa Emili.

Krejn je objasnio kako je prema orginalnom scenariju njihova veza trebala da bude tajna, nespretna i kratkotrajna, ali izuzetno pozitivan prijem natjerao pisce da razmisle o tome kako bi bilo da par uspije.

  1. Ko je posljednji dobio ulogu u Prijateljima?

Prvi je kastovan Ros, lik koji je bio napisan za Švimera. Sljedeći su bili Kudrov, Le Blank, Koks i Peri, ali uloga sa kojom su se najviše mučili bila je Rejčel.

Uzimajući u obzir da je Rejčel „sebična i razmažena“, pisci su znali da moraju izabrati glumca koji bi liku mogao donijeti „dopadljiv“ kvalitet kako bi publika mogla vidjeti zašto se Ros zaljubio u nju. Aniston je jedina koja je to uspjela postići.

  1. Kako se desilo preuređenje Monikinog stana

Obožavaoci serije su mogli primijetiti da su se tokom 10 sezona da su se detalji u Monikinom i Džoijevom stanu promijenili. U Monikinom stanu jedna od velikih promjena bila je drvena greda, koja je bila vidljiva u ranim sezonama serije, a zatim je nestala.

Posmatrajući set na okupljanju, koji je ipak imao gredu, Kudrov i Švimer su objasnili da je stalno ometala kameru i da je to razlog iz koga je uklonjena.

  1. Kako je Čendler dobio ime

Kaufman je objasnila kako je serija blago zasnovana na njenom i Krejnovom iskustvu Njujorka, njihove grupe prijatelja i kako su u dvadesetima pokušavali da rade i pronađu ljubav.

Jedan njihov prijatelj se zvao Čendler i oni su odlučili da to bude ime Perijevog lika.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije