Ljudi s olovkamanajnovije

Jaffa trenutak – Magdalena Majlat: Nepodobna raspuštenica

Javljam se sa vrlo zanimljivom temom današnjice. Zaista me veseli što ću na ironičan način moći pisano popričati o tako važnoj problematici našeg širokogrudnog, bezpredrasudnog društva?

Redakcija

Foto: Shutterstock / Kurir

A jesam li se ponadala prerano, ha? (Smijeh,sa dubokim udisajem, kao kad Vas uče na satu meditacije).

Kroz istu temu prolazim i nosim se i sama. Da li ste vi možda gospođice nečija bivša gospođa bili? Dobili dijete sa njim? Dajte, ponovite molim Vas, nisam čula dobro? Da li Vas je sramota? Kako izlazite Vi ujutro iz kuće, sa škartocom na glavi ili lancun prebacite preko glave i tijela, pa se okomotate dobro, da se ne vidi da ste to Vi, osobno XY, glavom i bradom? Ja bih tako na Vašem mjestu, ne znam…

Ja mislim da ne biste smjeli napustiti vrata Vašeg doma bez da ste napravili navedeno, jer Vi ste prijetnja okolini, Vi grizete. Neka tamo istraživanja su pokazala da čak neugodno se čujete? Ne priliči Vam ta titula, kako ste se smjeli rastati ili odsastati od tog Vašeg dotičnog?

Pa što ima veze da Vas vara..ha, vara i cijelo selo, može i grad. Odakle Vama pravo i hrabrosti da Vi sebe volite i poštujete? Koja točno bajka Vas je to naučila. Dajte je odmah da je zapalim, piiii! I Vi ludi pa knjige čitate.

Foto: ludens.media

Kakve molim Vas veze ima što je on nasilan? Pa trpite, žena ste k vragu. Vi ste tu došle na svijet da šutite, čistite, kuhate, zadovoljavate
(seksualno i u drugim oblicima), radite ali, ni slučajno za neku tamo plaću od sedamsto eura.

Halo? Gdje ste se pogubili?

Malo zarađujete, kako ste nesposobni tako? Dijete Vam mora imati najnoviji Louis Vuitton komplet trenerke. Vi to nemate? A sami ste. Stid i sram ste našeg kvarta, ma što kvarta, zemlje čovječe. Napustite je brže bolje, zagadite neku drugu, tuđu, ipak ste i Vi sami tuđi, niste Više njegova, a ni svoja, roba ste sa greškom. Morate deklaraciju da ponesete sa sobom, sučajno ne zaboravite, must uz putovnicu. Koliko znam Vi ste jednom potpisali do kraja života, u dobru i zlu, ili niste, ma svejedno, ko Vas pita jeste se udavali ikada.

Ja postavljam pitanja, Vaše mišljenje je manje važno.

Važno je što selo (grad) kaže, ne Vi, bivša gospođo. Znate onu “stigmu” kada Vas netko vidi u parku sa dijetetom i Vi ste automatski gospođa ta cijenjena, koju stalno napominjem. Ukoliko niste, prekršili ste deset božjih zapovijedi, sedam smrtnih grijeha, cijelu Bibliju. Ma Vi ni ne znate da Vam u rodnom listu nevidljivim slovima piše Marija Magdalena, grešnica.

Da li je slučajnost što se baš tako zovem?

Ma ne bih rekla, gospođo, pardon gospođice.

U trbuhu se znalo da nećete biti sa Božje strane, ni sve što ima veze sa Vama. Kako ste mogli reći ne, ako on kaže da? Kako mislite rekli ste mu da Vas je povrijedio jer Vas je lagao desetljećima? To se ne govori. Prava žena zna kad treba mudro šutit (čitaj: odkad se rodi).

Otišli ste? Ma šalite se da ste napustili tog dobrog bivšeg partnera, člana Vaše izvanbračne i bračne zajednice?

Zaljubili ste ste ponovno nakon? Kako molim, udajete se? Dobiti ćete drugo dijete sa tim voljenim? Pa Vama zaista nešto ne štima u toj Vašoj glavi. Dužna sam u svoje ime i ime društva preporučiti Vam najboljeg psihijatra u Europi, dok je još na vrijeme. Možda se da nešto popraviti, dok nije kasno!

Gospodo, narode, hej!

Molim Vas, ali zaista Vas molim, probudite se. Probudite se iz vaše uskogrudnosti, predrasuda i osuda unaprijed, nezahvalnosti, malograđanstva, neljubavi i priča što će se selo reći, pa makar to bilo selo u Vašoj vlastitoj kući.

Foto: Glas Istre

Nijedan pojedinac ni dijete ne izrasta u baš ovakvu osobu, osim ako mu baš ti isti roditelji nisu usadili ovakve “vrijednosti”. Odrješite se malenih i uskih stavova, bez duše, bez ljubavi i razumijevanja, empatije.

Sutra baš Vaša kćerka možda bude rastavljena i odsastavljena, sa malim dijetetom u rukama… Zapitajte se hoće li ista dobiti pogrdne stavove, riječi i mišljenja iz jednog prosto jednostavnog razloga, a taj je: jer nije bila sretna i voljena, a samo je to željela biti.

Svi smo mi nečija djeca. I hvala vam ako ste samo na tren promislili da ste malkice pogriješili, a toplo se nadam da jeste.

 

Do slušanja i nekog idućeg puta vesele i lijepe moje “vještice”.

 

Konkurs organizuju Lola magazin i Jaffa napolitanke.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije