Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestŽivot

Sara Kozomara: Šta sam naučila i shvatila u ove 34 godine?

Nikada se ne bih vratila u 20-te!

Redakcija

instagram/ Sara Kozomara

Sara danas i prije 5, 6 godina nemaju o mnogo čemu da razgovaraju osim da ova starija prodrma s vremena na vrijeme mlađu, probudi, odagna strahove, nesigurnosti, bojazni, sve one dječije bolesti koje svi mi, bez sumnje, moramo da preležimo.

To je put kojim se ide, a ono što su me iskustvo i godine naučile je da na tom putu jedino i samo treba uživati, prigrliti ga i disati, ne samo plućima, nego i cijelim stomakom.

A stomak uvijek zna najbolje.

Ne forsirati život, jer nismo na stazi za trku, koliko god nam se činilo da je to jedino što radimo, trčimo.

Oprostiti sebi sve što nisam znala bolje i pametnije.

Da li je i moglo bolje i pametnije?

Ne.

Foto: instagram

Svako iskustvo koje prethodno ne proživimo za nas je novo i zato svako očekivanje da mi i naša reakcija budemo na visini zadatka je samo sopstvena strogoća i prijekor, a sve što nam zaista treba je razumijevanje da je tada sve baš kako je i trebalo da bude.

Sve pukotine i nepravilnosti čine da sva iskustva oblikuju jedan savršen proizvod, a to je život koji živimo najbolje što umijemo i znamo u datom trenutku.

Opusti se i nekada prepusti se, vremenu treba dati vremena da odradi svoje pa i odgovori na mnoga pitanja koja nas muče.

10 je čaroban broj.

Zašto?

Jer nas uči strpljenju, trezvenosti i smirenosti. Brojati do 10 je mudrost velikih, a u osnovi tako jednostavna vještina koja naše reakcije na spoljne podržaje usmjerava u sasvim jednom neočekivano pozitivnom smijeru.

Voli sebe istinski, bez zadrške, nesebično.

Neka tvoj unutrašnji svijet, duhovni i tjelesni, bude prioritet, jer svijetu samo ukoliko si sebi, tako dobra, najbolja, možeš da ponudiš mnogo.

Srećan mi rođendan!

Preuzeto sa: instagram.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije