Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestŽivot

Marina Radoš: Pjevačica se razvela. Slavici je muka što ona nije

Slavica je jedva dočekala da se objavi vijest da se pjevačica razvela.

Slavica se ustala oko 11 jer je cijelu noć gledala Pink te pokušavala dobiti emisiju Narod pita.

Marina Radoš

Nakon što je riješila probleme Miljane Kulić i jedne od prostitutki koja je sjedila u istoj emisiji, Slavica je legla zadovoljna u svoj krevet.

“Dobra sam ja kakva je Miljana Kulić”, pomislila je Slavica spokojno i slavodobitno.

Opalila se nije od prošle godine. Muž je u kafani. Odavno je ne privlači. Smrdi, psuje i prdi. Ruku na srce, ni ona njega ne privlači. Odavno bi je ostavio da mu se posrećio netko poput pjevačice.

“Neka”, razmišlja ona “bolje mi je ovako nego da se svako malo razvodim i udajem”. To je zaključila nakon što je ustala iz kreveta, ponovno uključila Pink te se dohvatila mobitela koji je vrvio vijestima o razvedenoj pjevačici koja kao da se jučer udala za 15 godina mlađeg frajera.

Slavičinim feedom prolazile su vijesti. Brojalo se koliko puta se pjevačica zaručila. Slavica je na prste zbrajala kakve je sve frajere pjevačica vodala. Bilo je tu starijih, mlađih, bogatih, uspješnih, Srba, Hercegovaca…  Svega. Svima im je bilo zajedničko da su pjevačicu obožavali, kupili joj prsten te završili kao bivši.

Razvod pjevačice potpuno je razbjesnio našu Slavicu. Nakon što je srknula gutljaj neskafea počela je pisati komentare o pjevačici. Sjetila se da se pjevačica jednom snimala na jahti, pa je to iznijela ispod jednog od članaka. Ona to ne bi nikad. Sjetila se da je pjevačica rodila vanbračno dijete. To je bilo još slađe za napisati.

Sjetila se da je pjevačica mijenjala frajere kako joj se prohtjelo i u životu napravila sve što je htjela. Ona to isto ne bi nikad.

Slavica se osjećala sjajno. Komentare su joj počeli lajkati i muškarci. Muškarci koji su pjevačicu odmah ispod nazvali kurvom. (Muškarci koji bi pred pjevačicom bili manji od makova zrna, a kada bi im se pjevačica samo nasmiješila ostavili bi ženu i troje djece te joj otišli kupiti prsten.)

Slavica je, pak, pomislila da je njezina mržnja prema nepoznatoj ženi o čijem životu ne zna ništa jako napeta muškarcima. Lajkaju joj komentar.

Sigurno je cijene i žele više nego pjevačicu o kojoj se govori. Slavica je poštena žena koja se nikad nije razvela i koja jednog te istog frajera trpi već dvadeset godina.

Slavica je godište pjevačice. Nijedna od njih ne izgleda kao da ima 50. Slavica izgleda kao da ima 70, a pjevačica kao da ima 30.

“Neka”, razmišlja ona “bolje je ponosno nositi svoje godine nego glumiti djevojčicu”.

Polako se utišava Slavičin bijes prema pjevačici koja se pred 50. rođendan razvodi od tipa koji ima 30 i nešto. Slavica se nada da će pjevačica potpuno propasti. Da je muškarci više neće željeti. Da će napokon dobiti sve što joj Slavica od srca želi. Da joj sud nikad neće vratiti dijete. Da će ostati sama, tužna, ružna i kažnjena od života jer je mijenjala frajere, pet puta se zaručila, udala i razvela.

U Slavičinom srcu nema više bijesa.

Do dogodine. Kad joj postane jasno da pjevačica ima još boljeg frajera. A njezin još uvijek pije, prdi, smrdi i mašta o pjevačici.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije