najnovijeNaslovna vijestPraktična LolaŽivot

Izgubljeno vreme ne postoji

Ali samo ako verujemo potrebi da sijamo, ako smireno zaključimo da smo uradili najbolje što smo mogli i da u našim postupcima nema ničega što nas tera da se postidimo.

Prenosimo: Redakcija

Brankica Damjanović/Facebook

Foto: Canva

I kad se desi, i desi se svakome od nas da usred lica budemo zavedeni zbog nekog, nečega, pa se zaglavimo od udarca, gubimo dah, i zamaglili smo oči od suza, jer hteli smo nešto svim bićima, gradili smo golim rukama, dušom, a vrata samo trenutak pre nego što uđemo zauvek, udahnemo duboko i ostanemo na nogama.

Tada više nego ikad, verujmo da je baš toliko novca, vremena, nade trebalo. Budimo sigurni u to vreme da ništa nije bilo uzalud iako će izgledati kao da je sve bilo uzalud. Izgubljeno vreme ne postoji.

Izgubljeno je ništa i kad nam oduzmu ono što sigurno znamo da je naše. Verujte da je to kad se najviše. Ali samo ako verujemo potrebi da sijamo, ako smireno zaključimo da smo uradili najbolje što smo mogli i da u našim postupcima nema ničega što nas tera da se postidimo.

Da li možemo da se izborimo, da živimo onog trenutka kada s pravom ocenimo kao izdaju, doživećemo srcem kako raste iluzija materijalnog sveta i kako ono što smo rukama gradili, a oduzeto nam je, ništa naspram čega gradili smo preostali dosledni sebi i verujemo u dobro.

U svoj svojoj lepoti i veličini, imaćemo čoveka koji uprkos svemu ostalom ili tek tada postaje. E to je bogatstvo. To je svrha. Sve ostalo je scenografija koja se, kao i posle svake emisije, uklanja.

Ono što ostaje je čovek. Onaj ko uvek može da iznova stvori sve, ako nije izgubio sebe u vihoru besa, osvete i pomračenja svesti.

Izvor: Facebook

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije