DogađajiLjudinajnovijeRadoznala Lola

Oni odsedaju samo u bizarnim motelima i prave bajkovite slike: otkrijte ovaj nesvakidašnji par

Putuju kroz Ameriku pronalazeći bizarne motele koji nude tematske apartmane za koje ste mislili da postoje samo u filmovima.

Prenosimo: Redakcija

Buro247.rs

Okej, Instagram travel profile smo svi skapirali i zapratili, fantastični hoteli sa pet zvezdica, najtirkiznije more ikada i još plavlji bazeni pa i romantično zaljubljeni glavni akteri profila. I nerealno i iritirajuće, ali nekako po navici lajkujemo još jedan bungalov na Maldivima sa čije terase se gosti mogu odmah spustiti u vodu. Nema šta tu puno da se izmisli… osim, osim ako niste mladi par spreman na avanturu i otkrivanje onih hotela koji nisu ni na čijoj „must visit“ listi. Ovaj koncept može biti pravi ruski rulet ali Margaret i Corey dokazuju da to može biti i pun pogodak.

Oni žive u Kaliforniji, zajedno su već jedanaest godina i došli su na ideju da pokrenu Instagram profil i Youtube kanal „A Pretty Cool Hotel Tour“. Putuju kroz Ameriku pronalazeći bizarne motele koji nude tematske apartmane za koje ste mislili da postoje samo u filmovima. Njih dvoje su nam u praksi pokazali koliko smeštaja zapravo poseduje kade u obliku srca (zaista neočekivano puno).

Na Instagramu je stil fotografija obično ujednačen i blizak onome što nazivamo estetikom milenijalsa sve sa snenom, retro atmosferom, dok je na Youtube-u prava zabava i njihovi komentari dok istražuju motele za koje ćete se ozbiljno zapitati kako je ovo palo na pamet ikome da sagradi. Ali jeste i kad počnete da istražujete taj svet upašćete u digitalnu rupu kao Alisa.

Hoteli su po definiciji stvari, mesta na kojima se fantazija i stvaran život susreću u nekom obliku koji nam daje šansu da plutamo iznad svog uobičajnog života, ali ovi tematski apartmani idu zaista nekoliko koraka dalje. Ovde se ne radi o standardnim krevetima, skandinavskim stočićima i nekoliko coffee table knjiga kojima su sobe ukrašene. O ne! Ovde je enterijer iz kategorije nemoguće ili fantazija – zavisi sa koje strane posmatrate stvari.

Istorijski gledano, tematski hteli potiču iz 1840. godine kada su na parobrodima na reci Misisipi posebno ukrašavane „sobe za mlade“ čiji dizajn je imao funkciju da devojkama gubljenje nevinosti učini što prijatnijim iskustvom. Tokom pedesetih godina XX veka, honeymoon apartmani dizajnirani su inspirisani sjajem i glamurom Holivuda. Nameštaj je zapravo ličio na elemente kulisa, tu je bila i posebna rasveta, kao i pametno raspoređena ogledala. U takvim sobama gosti bi bili glavne zvezde privatne predstave. Interesantno je da je Margaret odrasla u prilično religioznoj porodici i kako sama priznaje kada je posetila prvi tematski hotel to je transformisalo njeno shvatanje sopstvene seksualnosti.

Većina prostora koji su dizajnirani sa idejom seksa namenjena je muškarcima (kao što su erotski bioskopi i bordeli), dok su tematski hoteli i moteli jedina mejnstrim mesta koja su posebno dizajnirana da bi žene istražile svoju erotsku stranu. Iako na momente scenografija izgleda smešno, svaki element je tu sa razlogom: od pink zavesa, preko đakuzija preko puta kreveta, sve do ogledala na plafonu i seks ljuljaške u ćošku sobe.

Smeštaji koje Margaret i Corey biraju koštaju nešto manje od 200 dolara po noći, a budući da su već profesionalci u takvim turama sa sobom nose za svaki slučaj nose i sredstva za čišćenje i sopstvenu posteljinu. Dok su neki hoteli i dalje sjajni kao i kad su se otvorili, neki od njih imaju ozbiljnih problema sa sektorom čistoće i generalno sa gostoprimljivošću. Njih utisci o hotelima od jedva dve zvezdice ne plaše, i kako kažu radi se o toliko posebnim i drugačijim mestima da nije fer ako sve nije kako ste zamislili istog trenutka otići na net i ostaviti kritiku.

Budući da je korona ovaj otkačeni par usporila u istraživanju smeštaja po Americi, primirili su se u Palm Springsu gde dizajniraju kuću za odmor svom prijatelju. The Rainbow Getaway će imati sobe različitih boja, i iako su se zakleli da sa uređenjem neće previše ludovati, Margaret je otkrila da je kupila lažnog pink krzna u vrednosti od 1.000 dolara sa kojim planira da ukrasi zidove. Držimo ih na oku i jedva čekamo nove epizode ovog serijala.

Izvor: Buro247.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije