DogađajiLjudinajnovije

Poznati paneli 14. Weekend Media Festivala

Šta nas očekuje NA NAJBOLJEM WEEKENDU U GODINI?

Redakcija

Sarajevo, 9. septembra 2021. – Weekend Media Festival najpoznatiji je događaj u regiji koji okuplja vodeće stručnjake iz područja komunikacija, marketinga i medija.

Već tradicionalno u staroj Tvornici duhana uz samu rovinjsku rivu, posjetitelji će moći saznati sve novosti i trendove iz struke. Najočekivaniji događaj godine održava se od 23. do 26. septembra uz slogan #živioživot, a organizatori su najavili bogat i zanimljiv program koji će začiniti pojavljivanje poznatih medijskih lica.

U petak, 24. septembra, Weekend Media Festival otvaraju poznati svjetski putnik Kristijan Iličić (Nomadik Travel), utjecajne influencerice Ella Dvornik-Pearce i Erna Saljević (Diva is Back) i balkanski TikToker Dario Marčac u panel raspravi “Influenceri – trgovci utjecajem” u kojoj će otkriti tajne influencer marketinga.

Nikola Dujmović iz Spana opisat će njihov poslovni put “Od garaže do burze: Span – prvi IT izlaz na burzu”,  a najpoznatiji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, trostruki europski prvak, jedriličar Ivan Kljaković Gašpić i višestruko nagrađivani hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc raspravljat će o tome koliko sport i događanja poput Snježne kraljice, WRC-a i ACI Sail doprinose promociji Hrvatske u svijetu.

Poznati njemački psihijatar Manfred Spitzer će svojim predavanjem pod nazivom “Epidemija pametnih telefona: Prijetnja zdravlju, obrazovanju i društvu” na nešto drugačiji način prikazati svima dobro poznatu temu – problematičan utjecaj tehnologije na svakodnevni život, dok će pozorišni, televizijski i filmski glumac Goran Bogdan govoriti na temu “Influencer celebrity – biti ili ne biti” te odgovoriti na pitanja moraš li biti celebrity da bi bio influencer i obratno.

Amerikanac hrvatskih korijena, jedan od najpoznatijih sportskih producenata u SAD-u, Pete Radovich, objasnit će kako je sport ostao jedini pravi reality i kako je prodao nogomet Amerikancima u svom pitchu “Sport – The best reality TV in the world”.

Nagrađivani hrvatski kreativni direktor, suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Grey, Davor Bruketa i Marko Matejčić, direktor za strateško planiranje iz MediaComa, jedini hrvatski dobitnici Kanskog lava, otkrit će “Kako osvojiti Cannes lava”.

Posljednje godine na svjetskom nivou obilježio je aktivizam, brojna udruženja i građani pobunili su se protiv raznih nepravdi u društvu, a upravo o aktivizmu govorit će osnivačica inicijative “Spasi me” Jelena Veljača, zastupnica u Hrvatskom saboru Sandra Benčić (Možemo), Nevena Rendeli i Vesna Blašković, osnivačice udruženja SOS Zagreb te Asja Krsmanović, sarajevska glumica i jedna od pokretačica inicijative Nisam tražila.

Vodili smo računa o interesima naših učesnika. Nastojimo, kao i prethodnih godina, predvidjeti neke trendove i dati smjernice za suočavanje s njima, dok istovremeno razbijamo tabue i spajamo nespojivo. Uz ove, posjetitelje čekaju i brojni drugi paneli i rasprave poput onih renesansi PR-a, umjetnoj inteligenciji, revoluciji gaminga, komercijalizaciji književnosti, naplati print sadržaja, revoluciji video sadržaja, javnoj diplomatiji, medijskim preferencijama novih generacija, radiju budućnosti i drugim zanimljivim temama“, naglasio je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

Uvjet za ulaz na ovogodišnji Weekend Media Festival je EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti vakcinisane osobe, osobe koje su preboljele Covid-19 u posljednjih 180 dana ili osobe koje imaju negativan PCR ili brzi test. Antigenski, brzi test bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor stare Tvornice duhana.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije