najnovijeZabavna Lola

Najbolji naslovi koje ćemo gledati na streaming platformama u septembru

Znamo da niste željeli vratiti se s mora, planine, jezera, dalekih egzotičnih destinacija, i uopšte bilo koje destinacije koja vam je predstavljala odmor.

Redakcija

buro247.hr

Foto: buro247.hr

Sasvim je sigurno da ste još manje čeznuli da se vratite u jesenjih 15 stupnjeva, sumorne oblake i kišu.

Ipak, tu smo gdje smo, i s obzirom na to da nešto nismo preinspirisani za izlaske i uživanja do jutra, okrećemo se prvoj pomoći za sumorne dane. Streaming platforme! Septembar je pun dobrih naslova, a mi vam izdvajamo one najbolje.

SEX EDUCATION (III)

Premijera: 17. rujna

Platfroma: Netflix

Vjerojatno vam djeluje da ste se u “Sex education” zaljubili baš nedavno, ali vjerovali ili ne, na red je stigla treća sezona, i jedva smo je dočekali. Šarena, iskrena i direktna priča o seksu i svim komplikacijama koje on nosi, ali i o sazrijevanju, srednjoj školi, “kul” ekipi i onoj koja to “nije”, porodici i prijateljstvu.

Otis, Mauve, Eric, i Otisova genijalna majka (koju igra jednako genijalna Gillian Anderson) se još jednom vraćaju na male ekrane i u novu školsku godinu, prepunu novih briga, novih nesigurnosti, novih problema.

Ove godine ekipi se pridružuje i Jemima Kirke (da, sasvim sigurno je znate iz serije “Girls”) koja igra direktoricu koja pokušava ispraviti sve stvari u školi i vratiti joj “stari ugled”. Jedva čekamo da vidimo kako će i da li će (sumnjamo) u tome uspjeti.

THE STARLING

Premijera: 24. rujna

Platforma: Netflix

Melissa McCarthy, Chris O’Dowd, Kevin Kline, Timothy Olyphant i Daveed Diggs su već imena koja obećavaju dobro izvedenu priču, a ako vam još kažemo da je u pitanju srceparajuća drama bi će vam jasno da je ovo septembarski dragulj, idealan za duge kišne dane. Priča prati ženu koja se bori s traumom pobačaja, a pored toga i s pticom koja napada njen vrt.

Pomalo smiješno, pomalo i bizarno ali je upravo ta borba navodi da se suoči sa svojom boli i patnjom i pronađe način da iscijeli.

SCENE IZ BRAKA

Premijera 13. rujna

Platforma: HBO GO

Apsolutna zvijezda sezone i naslov koji niste znali da ste čekali. „Scene iz braka“ je adaptacija švedskog klasika Ingmara Bergmana iz 1973. godine ovaj put sa savremenim glumicama A liste, Oscarom Isaacom i Jessicom Chastain. Kao i gotovo pedeset godina unazad, sada kroz 12 epizoda, ovaj naslov preispituje predodžbe o ljubavi, mržnji, želji, monogamiji, braku i razvodu iz ugla savremenog američkog para i donosi iskrenu priču o tome da “brak” mnogo jednostavnije zvuči kao riječ.

NINE PERFECT STRANGERS

Premijera: Sve epizode dostupne od 8. rujna

Platfroma: HULU

Već od najave smo bili uvjereni da će ovo biti jedna od onih serija koje će nas ozbiljno omađijati, i da, bili smo u pravu. Sad smo već navikli da Nicole Kidman sezonski ima po jednu seriju o kojoj svi pričaju i ovaj put je to “Nine perfect strangers” . Nova mini serija u središte priče stavlja upravo mjesto, retreat u koji se odlazi da se postane bolja i smirenija verzija sebe.

“Tranquil house” je oaza u kojoj svi njeni posjetioci mogu očekivati izlječenje od svojih bolesti, prošlosti i problema. U ovoj “kući mira”, Nicole Kidman igra glavnu junakinju Mashu, koja dočekuje goste ujednačenim, mirnim glasom i govori im “učinit ćemo da budete dobro” što je na neki čudan način jednako i umirujuće i jezivo. A radnja se i nastavlja razvijati u oba smjera i to prilično nepredvidivo.

DOBRA BORBA (V)

Premijera: 17. rujna

Platforma: HBO GO

 

Pictured: Season 5 Key Art of the Paramount+ series THE GOOD FIGHT. Photo Cr: CBS ©2021 Paramount+, Inc. All Rights Reserved.

 

Kultna serija koja, kako se čini, postaje sve zabavnija i dinamičnija kako vrijeme odmiče. U petoj sezoni popularne serije “Dobra borba”, Diane se preispituje je li u stanju pomoći u vođenju afroameričke odvjetničke firme, nakon što izgube dva najbolja odvjetnika.

U međuvremenu, Marissa i njena firma se povezuju s Halom Wacknerom koji odlučuje da otvori svoju sudnicu u fotokopirnici.

MIDNIGHT MASS

Premijera: 24. rujna

Platforma: Netflix

Ljubitelji kvalitetnih horora i misterioznih priča koje podvlače jezu pod kožu: donosimo vam radosne vijesti! Krajem septembra na Netflix pristiže novi naslov “Midnight Mass” iz uma i pera autora Mikea Flanagana, čije vam je ime sasvim sigurno poznato budući da stoji iza ostvarenja “Doctor Sleep”, “The Haunting” i “The Haunting of Bly Manor”.

Nova mini serija se bavi dolaskom harizmatičnog i misterioznog mladog svećenika koji čini nevjerojatna čuda, obnavlja religiju i vjeru stanovništva, i pokušava ih uvjeriti da vjeruju, prije svega njemu.

Preuzeto sa: buro247.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije