Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestŽivot

Marina Radoš: 10 lekcija mojih žena koje bih voljela da sam naučila ranije

Uvriježeno je pravilo da nijedna od nas nije naučila lekciju dok je velika životna škola nije opalila po prstima, srcu i glavi.

Marina Radoš

Međutim, kad sa svojim ženama prolazimo teške trenutke možemo dobiti barem malene tečajeve života, ukoliko smo pametne.

A jesmo.

Krenimo!

  1. Nećeš umrijeti ako izgubiš nekog koga voliš. Samouništavanje ti neće pomoći u tome da preboliš. Nitko za nikim nije umro. Osim možda sa osamdeset. Do tog još nismo došle.
  2. Mama je uvijek u pravu kad govori o prijateljicama. Mama uvijek zna najbolje.
  3. Nisi dužna uzvraćati ono što si dobila, a nisi tražila.
  4. Nikad nećeš ljubavlju promijeniti muškarca koji sam sebe ne želi promijeniti. Što ga više voliš, on će biti sve gori.
  5. On te sasvim sigurno neće zavoljeti ako ti umireš za njim. Međutim, mogao bi te zavoljeti ako ti baš iskonski i iskreno zavoliš sebe. Postaneš genijalna. I dobiješ bol u spolnom organu o tome hoće li te netko voljeti ili neće.
  6. Kad upadneš u pare nemoj kupovati kao muha bez glave. Jer, na baš taj sajt s kojeg naručuješ uskoro će doći torba za kojom ćeš umirati, a pare si potrošila jer te ponijelo.
  7. Nećeš saznati tko su ti prave prijateljice kad je loše. Saznat ćeš tko su prave prijateljice kad ti je dobro i kad uspiješ.
  8. Možda ti je ona minica, za koju ti je frendica rekla da je kurivinska roba, baš dobro stajala.
  9. Ako te je netko postupcima, bolom i riječima uvjerio da te je nemoguće voljeti – osvijesti se. Svakog je moguće voljeti. Beskrajno voljeti.
  10. Nemoj prešutjeti. Jednom kad prešutiš, šutjet ćeš cijeli život.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije