MedicinanajnovijeNaslovna vijestPraktična LolaRadoznala Lola

Problem s podočnjacima? Ne više! Jer ovo ZAISTA radi!

Laserska tehnologija je u posljednjih nekoliko godina znatno je doprinijela razvoju estetske hirurgije. Ovaj napredak posebno je vidljiv u hirurgiji kapaka oka.

Redakcija-

Danas se sa mnogo lakšim procedurama može uraditi „podmlađivanje“ kože kapaka ispod oka, ali i ukloniti masne „kesice“ i podočnjake.

U nastavku teksta slijedi pet prednosti ove metode:

Precizniji rezovi

Lasersko uklanjanje masnim „kesica“ ispod oka i uklanjanje podočnjaka zahtijeva hiruršku intervenciju u kojoj se najčešće korišćenom tehnikom, a to je rezom sa unutrašnje strane kapka, uklanjanju masne naslage ispod oka.

Na taj način se koža ispod oka zaravnava, te se koriguju i podočnjaci. Kako se rez radi sa unutrašnje strane kapka, nema šavova, a sa laserski napravljenim rezovima sama rana mnogo brže i lakše zarasta.

Nema krvarenja

Za vrijeme djelovanja laserskog zraka na tkivo, on uz rezove radi i koagulaciju (zatvaranje) krvnih sudova koji bi mogli krvariti.

Samim tim, postoperativni tok je znatno kraći, jer nema podliva koji su pacijentima često zadavali najviše poteškoća nakon samog zahvata.

Znatno brži postoperativni tok

Upravo zbog „beskrvne“ operacije, odnosno zahvata bez krvarenja, postoperativni tok nakon operacije podočnjaka je sveden na svega nekoliko dana. Dosadašnje metode operacije su zahtijevale oporavak i do mjesec dana, uz ograničavanje mnogih životnih aktivnosti.

Zatezanje bora ispod i oko očiju

Laserom je danas moguće uraditi i estetsku korekciju viška kože, te bora ispod i oko oka. Bez rezova, samo sa površinskim djelovanje lasera na gornji sloj kože, pospješuje se stvaranje kolagena, čime se koža dodatno zateže i bore nestaju. Zahvat se kod većine pacijenata mora uraditi ponovo periodično, ali ne predstavlja nikakvu nelagodu.

Nema rezova na koži donjih kapaka

Prednost laserske korekcije podočnjaka, uklanjanja masnih naslaga ispod oka i zatezanja kože kapaka je u tome što se u preko 90% slučajeva zahvat izvodi bez pravljenja reza na koži. Samim tim, nisu potrebno šivanje rane, te je i oporavak znatno brži i jednostavniji.

Do kraja oktobra, u Specijalnoj bolnici Svjetlost Banja Luka traje posebna akcija u sklopu koje zahvate blefaroplastike možete uraditi po 20% nižoj cijeni.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije