MedicinanajnovijeNaslovna vijestPraktična LolaRadoznala LolaSponzorisano

Kako se na prirodan način boriti protiv prehlada i simptoma alergije

Početak jeseni je jedan od najvarljivijih perioda u godini, vrijeme kada se klinci vraćaju u škole i vrtiće i kada se često hvatamo u koštac sa raznim, uglavnom respiratornim infekcijama. Sve to je u posljednje dvije godine posebno izazovno zbog pandemije korona virusa koja je još uvijek u punom jeku.

Autor Redakcija

Foto: Dposithphotos

Kako da spriječite nastanak respiratorne infekcije i/ili kako da ih  što lakše prebolite?

Zlata vrijedni savjeti:

Veoma je važno da u svoj svakodnevni život uvrstite navike koje će ojačati vaš imuni sistem,  prestanite pušiti, odmarajte se i izbjegavajte stresne situacije, nađite vrijeme za opuštanje, vježbajte i šetajte, i naravno, redovno perite ruke.

Treba da  izbjegavate namirnice koje slabe imuni sistem kao što je prerađena hrana, proizvodi bogati masnoćama, prerađeni šećeri i alkohol. Uzimajte vitamine C, E, cink i selen.

 

Jedno od potpuno prirodnih sredstava koje će vam pomoći kako kao pomoćna terapija kod alergije i  prehlada tako i u održavanju i zaštiti sluznice nosa, usta i grla od bakterijskih i gljivičnih infekcija je i ACIDOSALUS sprej za nos koji sadrži ulje crnog kima, ulje koštice grejpa,  eukaliptusa i limunske trave kao i probiotik Lactobacillus acidophilus.

Opšte je poznato da je Lactobacillus acidophilus jedan od najčešćih vrsta probiotika koji se može naći u fermentisanoj hrani, jogurtu i suplementima i igra veoma važnu ulogu u ljudskom organizmu.  U zavisnosti od načina primjene može pomoći u  liječenju crijevnih i  vaginalnih infekcija, nadutosti,  opstipacije,kao i u  podizanua opšteg imuniteta. Ono što je nama u ovom trenutku najvažnije je da u obliku spreja pomaže kod ublažavanja simptoma prehlade i alergija.

Probioticima protiv simptoma prehlade i alergija

Dobre bakterije poput Lactobacillus acidophilus pomažu kod jačanja imunog sistema čime se smanjuje rizik od virusnih infekcija ili će ublažiti simptomi prehlade.

Simptome poput curenja nosa i suznih očiju izazivaju i sezonske alergije, a i u borbi protiv njih takođe možete koristiti probiotike, posebno Lactobacillus acidophilus

Šta kad se prehladite?

U slučaju da niste na vrijeme preventivno djelovali na prehladu, onda vam ne ostaje ništa nego da ponovo u pomoć pozovete prirodu.

Unosite dovoljno tečnosti, nije važno da li je u pitanju voda, topao čaj, sok ili supa, važno je da unosite dovoljno tečnosti kako ne biste dehidrirali.  Izbjegavajte alkohol, kafu i napitke koji u sebi sadrže kofein jer upravo takvi napici mogu pogoršati dehidriranost.

Odmarajte. 

Koristite ovlaživače vazduha jer za vrijeme prehlade vlažniji vazduh jako prija i može pomoći da vam se disajni putevi lakše i brže otvore.

ACIDOSALUS sprej za nos i usta sadrži ljekovita ulja kao što je ulje crnog kima koji je najjači prirodni antihistaminik, ulje eukaliptusa, limunske trave I ulje koštica grejpa koji imaju protivupalnoi antiseptično djelovanje. Slobodno možemo reći da je Acidosalus sprej  Više od probiotika I sigurno će pomoći da se ublaže simptomi prehlade.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije