AktivizamHrabra LolanajnovijeNaslovna vijest

Da li sam bila srećna na tom radnom mestu? Ne. Da li je, barem, plata bila dobra? Ne

Usponi i padovi, sreća i tuga, dan i noć.

Da nema jednog, ne bi bilo drugog, da nema mraka ne bismo primetili svetlo.

Šta se dešava kada duže vreme bauljamo u mraku pa ne možemo prepoznati svetlo?

Redakcija

dodoptica.wordpress.com

Kada dugo imate osećaj da grešite u nečemu, male pobede više nisu dovoljne da se osećate dobro. Čak i u njima vidite nešto što vas podseća na neuspeh.

One su tu da vam se rugaju jer ste se toliko borili, uložili svoje vreme, trud, novac. Strah je u velikoj meri prisutan i razdire. Nešto mora da se promeni, što pre.

Ako ne mogu da promenim okolnosti, hajde da promenim sebe. Teško je, ali vredi probati. Nemam šta da izgubim.

Verujem da je najveća i najteža odluka promeniti način gledanja na situacije koje nas okružuju. Za to je potrebno mnogo truda i samokontrole, a sam proces je dug i neizvesan.

Foto: dodoptica.com/ stocksnap.io

Možemo videti ono dobro, ili ono loše. Sve zavisi od nas samih. Čak i kada je sve crno potražimo onu belu tačku za koju ćemo se uhvatiti i nikako je puštati.

Kada opet ne uspem u onome što sam želela, dam sebi malo vremena i prostora da na miru razmislim zašto je to dobro. Ok, dobila sam otkaz. Da li sam zaista želela da radim u tom nezdravom okruženju trpeći frustracije one ženturače koja se ulizuje gazdi? Ne.

Da li sam bila srećna na tom radnom mestu? Ne. Da li je, barem, plata bila dobra? Ne. Čudno, ne znam onda zašto sam bila tužna.

Foto: dodoptica.com/ stocksnap.io

Takav spisak sastavljam za sve situacije koje mi se dese. Volim da popričam sama sa sobom i da tako JA i JA dođemo do zaključka da ipak ima lepih strana to što je delovalo loše.

Verujem da kada nam se jedna vrata zatvore u pravom trenutku će se otvoriti nova. Tu će nas čekati nešto bolje, srećnije, veselije.

Posle noći dođe jutro. Ma koliko ta noć bila mračna, duga i hladna jutro uvek svane, i tako svakog dana.

Kad vam je teško duboko udahnite i setite se toga.

Preuzeto sa: dodoptica.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije