Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPorodicaŽivot

Kako možeš znati da li voli ljubavnicu ili mu ona zaista ‘ništa ne znači’?

Po nekoliko pokazatelja, uključujući istoriju, varanje teško da je novi trend.

Redakcija

Ljudi su varali svoje partnere od pamtivijeka. Ipak, čini se da se nešto promijenilo u pogledu prihvatanja nevjere u posljednje vrijeme.

Iako se taj čin još uvijek u velikoj mjeri doživljava kao čin izdaje u vezi, čini se da afera mnogima i nije baš dovoljan razlog za razvod braka.

Jedno je istraživanje pokazalo da oko 75% parova ostaje zajedno nakon što su otkrili aferu. Iako se razlozi zbog kojih osoba ostaje u braku s nevjernim partnerom razlikuju od osobe do osobe, davanje druge šanse je najčešća opcija.

Kod mnogih žena razlog je uvjerenje da se radilo o kratkoj i beznačajnoj aferi, koja je bila greška. I sve dok njihov muž nije zaljubljen u drugu ženu, ta greška je oproštena. Ovo postavlja pitanje; kako možeš znati da li voli ljubavnicu ili mu ona zaista ‘ništa ne znači’?

Znakovi da voli svoju ljubavnicu i da se ne radi o avanturi

  1. Ona mu je jedina ljubavnica

U bilo kojoj vezi jedna je ljubavnica veća prijetnja nego više njih. Specifičnosti mogu biti subjektivne, ali opći razlog izvanbračnih odnosa je potraga za onim čega nema dovoljno kod kuće. Uzbudljiva potraga koja tjera krv u žile i pruža odmor od obaveza.

Kad oženjen muškarac vara s različitim ženama, njegova žena može lako objasniti problem time da ga jednostavno ne može držati u hlačama. Međutim, ako se stalno vraća istoj ženi, to signalizira nešto više.

Ironično, to bi moglo značiti da mu ne smeta održavanje dviju veza samo da bi bio seksualno zadovoljan. Međutim, to bi također moglo značiti da je našao sve što traži u njoj i odlučio se obvezati. Možda se neće odmah zaljubiti, ali s velikom kemijom i zajedničkom poviješću, Kupid nije tako daleko od njihove situacije.

  1. Ona mu je prioritet

Prije ste svaku subotu imali večer samo za vas dvoje, a sada subotom uglavnom radi. Iako nije rijetka pojava da supruga trpi zanemarivanje kad njezin muž počne šarati uokolo, on podvlači crtu kada se radi o godišnjicama i praznicima.

Bilo iz poštovanja prema ženi ili iz ljubavi prema djeci, muškarci obično nastoje dovoljno dobro razdvojiti svoj odnos s drugom ženom od vitalnog obiteljskog vremena.

Međutim, ako vaš muž voli svoju ljubavnicu, sve ostalo, uključujući ono što je prije bilo najvažnije, postaje sporedno. Njezina mu pogodnost postaje svrha, čak i ako to znači preuređivanje cijelog rasporeda i pronalaženje izgovora za propuštanje važnih stvari.

  1. Emocionalno je udaljen

Multitasking nije jedna od najjačih muških vještina. Bez obzira na sve napore, oženjen muškarac nastoji se emocionalno distancirati od svoje žene kad stvari s njegovom ljubavnicom počnu postajati ozbiljne.

Iako krivnja zasigurno igra ulogu, to nije jedini razlog zašto muškarac izbjegava svoju ženu dok vara. On to čini kako ne bi posumnjala što se događa, što je još važnije, to se ne događa uvijek svjesno. Svi znamo koliko novi osjećaji mogu biti „konzumirajući“, a zabranjena priroda nedopuštene veze dodatno uzbuđuje.

Muškarci koji varaju samo iz fizičkih razloga nikada ne bi zanemarili svoje dužnosti kod kuće, skloni su primijetiti i popraviti jaz kod kuće čim im se interes za ljubavnicu počinje smanjivati. Međutim, ako udaljenost traje predugo, a ona ostaje jedini objekt njegove naklonosti, tada je ono što se događa među njima najvjerojatnije više od samog seksa.

  1. Ona dobija svu pažnju

Oženjeni muškarci varaju iz različitih razloga, ali češće to rade jer im nedostaje strast koju je veza izgubila. Mnogi od njih imaju stabilnost kod kuće, ali ipak žele najbolje od oba svijeta.

To znači da za većinu ljubavnica nije ništa više od uzbudljive nove osobe zbog koje se opet osjećaju privlačno i kao muškarac.

Kad se uzbuđenje počne trošiti, ona postaje još jedna rutina u njegovu životu, u tom slučaju je mijenja kao komad odjeće ili je rijeđe viđa. Međutim, ako ona nastavi zauzimati središnje mjesto u njegovu životu nakon njihova ‘medenog mjeseca’, to je također pokazatelj da se odnos ozbiljnije razvija.

  1. Ne boji se da ćeš ga otkriti

Za mnoge muževe koji varaju, njihova naklonost prema drugoj ženi često je uvjetovana; “Zaista uživam u tvom društvu, ali moja žena ne može znati”, “Volim te sve dok me ne zamoliš da prekinem brak”, i druge varijacije toga.

Mislim, varalice se rijetko vraćaju kući sa ljubavnim ugrizima ili s mirisom druge žene kao u filmovima, ali i dalje postoje tragovi. Kad prestane pokušavati prikriti tragove, to znači da se ne boji da ćete saznati. A to pak govori da je ili zaslijepljen ljubavlju, ili će mu vjenčani prsten uskoro zauvijek nestati.

Foto: Canva

  1. Obasipa je pažljivim darovima

Iz filmova svi znamo da je jedna od prednosti biti ljubavnica, posebno bogatom čovjeku, beskrajni darovi, uglavnom nakit.

Sa gledišta varalice, dijamanti i putovanja ne zahtijevaju puno razmišljanja, što ih čini savršenim darovima za nekoga o kome ne razmišljaju dok se ne uzbude. Međutim, kad počne odstupati od te norme i počne razmišljati o svojim darovima, to je znak da pokušava bolje govoriti njezin ljubavni jezik.

Dakle, ukoliko postoje neobjašnjiva plaćanja na vašoj zajedničkoj kreditnoj kartici koja idu od narukvica i ogrlica do praktičnijih stvari. Bilo skuplje nego inače ili ne, sve dok te kupnje nisu dolazile vama ili djeci, vaš je suprug vjerojatno zaljubljen u nekog drugog.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije