Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPorodicaŽivot

Kako možeš znati da li voli ljubavnicu ili mu ona zaista ‘ništa ne znači’?

Po nekoliko pokazatelja, uključujući istoriju, varanje teško da je novi trend.

Redakcija

  1. On želi da se vas dvije slažete

Možda je u to teško povjerovati, ali postoje oni koji aktivno pokušavaju natjerati svoje žene i ljubavnice da se slažu. Možda će je početi uvoditi u vaš život kao prijateljicu ili kolegicu.

A ako se dogodi da vam se ne svidi, što je moguće jer intuitivno osjećate nešto čudno u vezi nje, pokušat će vas uvjeriti dok ne počnete uviđati njezinu dobru stranu. A ako se dogodi da ste ti i druga žena odmah kliknuli, onda bolje za njega.

Ovo može biti pokušaj, iako bez poštovanja, da vam se svidi njezina osobnost prije nego što shvatite pravu prirodu njihovog ‘prijateljstva’. Moguće je i da želi dobiti neizravno odobrenje svoje žene za svoj izbor. U svakom slučaju, ne bi otišao do te mjere da je uvede u vaš život ako je ne voli.

  1. On želi da se ona dopadne djeci

Kad nekoga volite, želite ga upoznati sa stvarima koje su vam najvažnije. Slično gore navedenom, ako vi i vaš supružnik (ili bivši suprug) dijelite djecu, vjerujte da vaše odobrenje neće biti jedino koje pokušava osvojiti.

Zapravo, cijeli njegov razlog zašto je krenuo od vas mogao bi biti samo da dođe do djece, a da mu vi ne stane na put.

Ako se već toliko trudio dovesti svoju ljubavnicu u vaš dom, vjerojatno je otišlo dalje od toga kako se on osjeća. To pokazuje da već ima namjeru zamijeniti vas s njom, a bilo bi bolje da mu se pridruže i njegova djeca.

Bez obzira na nedavne događaje u vašem braku, njihovo mišljenje mu vjerojatno mnogo znači. Je li zaljubljen u nju ili ne, u ovoj fazi više nije ni pitanje.

  1. Uključuje je u svoj krug

Rat nije ništa naspram strategije koja se odvija u glavi oženjenog muškarca zaljubljenog u drugu ženu. Kad shvati da mu ona znači više od avanture, sljedeći korak je smišljanje kako je učiniti vidljivijim dijelom svog života.

Kako bi umanjio posljedice svoje odluke, pokušava postupno postupiti jer bi jedan drastičan korak mogao imati domino efekt i uništiti sve.

U tu svrhu počinje je predstavljajući svojim prijateljima tijekom druženja kako bi ih polako upoznao. Vodi je na poslovne večere, zatim prelazi na sljedeću fazu, pozivajući je na događaje šire obitelji, gdje je isprva predstavlja kao prijateljicu. Na kraju bi svima prenio vijest, ali to obično dolazi nakon što je razgovarao sa suprugom i djecom.

Foto: Canva

  1. On čini da se osjećate kao druga žena u vašem braku

Pokazatelj da osjećaji vašeg muža prema njegovoj ljubavnici su puno dublji, nije jasniji nego kad se vi počnete osjećati kao napuštena ljubavnica u svom domu.

Mogao bi mjesecima biti na poslovnom putu, a da se i ne javi, ali kad se vrati, dolazi s malom isprikom u kutiji za nakit. A kad je kod kuće, kao da ga nema. A pokušaj razgovora samo ga tjera dalje.

Jedva vas više i dodiruje, a u rijetkim prilikama kad vas dvoje postanete intimni, možete osjetiti kako iz njega curi krivnja poput nekoga tko je upravo izdao svog partnera. To su pokazatelji da njegova odanost leži tamo gdje mu je srce, a titulu partnera nosite samo po imenu.

  1. On ju štiti

Nije neobično da kad žena otkrije prevaru, muškarac sav teret krivnje prebaci na ljubavnicu. Neki to čine kako bi spasili svoj brak, drugi to čine u patetičnoj namjeri da krivnju prebace sa sebe, ali ne i zaljubljeni muškarac.

Neće kriviti svoju ljubavnicu, niti stajati po strani i dopustiti vam da je u bijesu vrijeđate i nazivate najgorim imenima.

Mogućnost održavanja braka i veze sa strane jača samopouzdanje mnogih muškaraca. Dakle, ako vaš suprug previše brani svoju ljubavnicu, čak i dok pliva u bazenu grižnje savjesti što vas je povrijedio, postoji znak da je to što imaju puno više od onoga što se čini. Učinio bi sve da njezina sigurnost i ugled ostanu netaknuti, čak i ako to znači da mora žrtvovati vaš brak, zbog načina kako se osjeća oko nje.

  1. Ona se viđa samo s njim

Može li muškarac voljeti svoju ljubavnicu, a da mu ne smeta što je s drugim muškarcima? Možda, ali ne većina muškaraca.

Unatoč tome što su i sami u braku, više vole da njihove žene budu samo njihove. Ljubavnice su samo obične žene poput tebe i mene, a ne neke vražice u koži s rogovima. Iako možda ne vidite ono što imaju s vašim mužem kao ništa više od prljave afere, oni koji su predani žrtvuju se kako bi i to uspjelo.

Baš kao u običnoj vezi, kad su njihovi osjećaji obostrani, vjerojatno se i ona trudi učiniti ga sretnim. Ako to za njega znači ostati sam, neka bude tako (osim ako je i ona udana).

  1. Uključio ju je u oporuku

Većina oženjenih muškaraca manipulira svojim ljubavnicama obećanjima o zajedničkoj budućnosti koju ne namjeravaju ispuniti. Govore svašta o svom supružniku, koriste djecu kao izgovor, smišljaju lažni plan da napuste ženu, neki čak govore i o bijegu samo da bi produžili svoju avanturu. Ovakvi tipovi su najčešći.

S druge strane spektra ipak su oni koji ispunjavaju svoja obećanja. U ovu kategoriju obično spadaju moćni i utjecajni muškarci, koji ih unatoč ljubavi prema drugoj dami, zbog svog javnog statusa, ne mogu službeno učiniti ženom.

Osim onoga što dobiva od njega dok je još živ, znate da je ljubav kad vaš muž uključi svoju ljubavnicu kao korisnika njegova povjerenja, oporuke ili police osiguranja.

  1. On napušta obitelj radi nje

Iako su neke zadovoljne puštanjem veze onakvom kakva jest, mnoge se žene na kraju umore od toga da se ljudima predstavljaju kao partnerova tajnica ili prijateljica na poslu. S tog stajališta, krajnji iskaz ljubavi bio bi da muškarac ozvaniči njihovu vezu osnivanjem obitelji s njom.

Ne obitelj koju mora skrivati, već gdje ona može uzeti njegovo ime i živjeti u njihovom domu kao njegova žena. Tu često dolazi do spora jer, unatoč praznim obećanjima, većina varalica radije ne bi narušila stabilnost koju imaju u svom domu.

Vjerojatnost da će afera kulminirati brakom toliko je mala da se čini gotovo zanemarivom. Bračna i obiteljska terapeutkinja Gabrielle Appelebury primijetila je da se samo oko tri posto muškaraca zapravo oženi ženama s kojima su u vanbračnoj vezi.

To znači da bi ostavljanje njegove žene i djece bio krajnji znak ljubavi … ili gluposti. Ovisi iz kojeg aspekta gledamo.

Autor teksta poznat redakciji

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije