MjestanajnovijeNaslovna vijestPojaveRadoznala Lola

Ovo je 20 najboljih destinacija na svijetu, a među njima je i Hrvatska

Već više od 30 godina Condé Nast Traveler, popularni američki magazin specijaliziran za putovanja, provodi dodjelu nagrada Readers’ Choice Awards.

Redakcija

journal.hr

Foto: journal.hr

Svake godine čitateljice i čitatelji tako ocjenjuju najbolje turističke destinacije, hotele, otoke, aviokompanije i znamenitosti, a liste koje zatim Condé Nast Traveler objavi mogu putnicima biti dobar orijentir u planiranju nekog budućeg putovanja.

Nagrade Readers’ Choice Awards predstavljaju najdugovječnije i najprestižnije priznanje izvrsnosti u industriji putovanja, a dodjeljuju se na temelju glasova više od 800 tisuća čitatelja Condé Nast Travelera koji su i ove godine slali odgovore i ocjene temeljene na iskustvu stečenom tijekom putovanja diljem svijeta.

HRVATSKA U TOP 20 SVJETSKIH DESTINACIJA

Dubrovnik

Ono što nas posebno veseli je činjenica da se na listi 20 najboljih svjetskih destinacija smjestila i Hrvatska. Naša je zemlja zauzela 9. mjesto po izboru čitatelja i iza sebe ostavila Tursku, Maldive, Irsku i Australiju, između ostalog.

“Vijest da su čitatelji Condé Nast Travelera prepoznali Hrvatsku kao jednu od najpopularnijih zemalja na svijetu izuzetno nas veseli.

Potvrda je to iznimnog ugleda naše zemlje među američkim ljubiteljima putovanja koji Hrvatsku doživljavaju kao kvalitetnu, atraktivnu i sigurnu destinaciju”, izjavila je Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a na tržištu SAD-a, nadodavši kako ovo priznanje ujedno predstavlja veliku motivaciju u daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao jedne od najomiljenijih destinacija Amerikanaca.

Split

“Naša zemlja na američkom tržištu bilježi kontinuiran rast prepoznatljivosti, ali i potražnje. Navedeno potvrđuje i turistički promet ostvaren u dosadašnjem dijelu ove godine u kojem su američki turisti ostvarili rast od 454 posto u dolascima i 304 posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Nastavak pozitivnih trendova očekujemo i u narednim godinama tijekom kojih ćemo nastaviti pozicionirati Hrvatsku kao poželjno europsko turističko odredište”, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

NAJBOLJE SVJETSKE DESTINACIJE U 2021. GODINI

Lisabon

Ovogodišnju listu 20 najboljih svjetskih destinacija predvodi Portugal, zatim slijede Novi Zeland, Japan, Maroko i Šri Lanka koja zaokružuje top 5. Italija se smjestila na 6. mjesto, a slijede ju Island, Grčka, Hrvatska i Turska.

Drugu polovicu liste čine Norveška, Maldivi, Kenija, Irska, Izrael, Australija, Švicarska, Indonezija, Bocvana i Filipini.

Više o Readers’ Choice Awards 2021 možete doznati ovdje.

Preuzeto sa: journal.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije