najnovijeNaslovna vijestZabavna Lola

Manekenkama omča oko vrata – Givenchy ogrlica u epicentru kontroverze

Debi hajpovanog kreatora Matthewa Williamsa u modnoj kući Givenchy nije prošao kako je planirano.

Redakcija

noizz.rs

Osim mlakih recenzija vizije mladog maga streetwear-a za francuski bastion chica, desio se i prvoklasni faux pas: ogrlica koja simboliše omču oko vrata.

Tri manekenke nosile su na reviji srebrne i zlatne ogrlice u stilizovanoj verziji konopca za vešanje, koje su sasvim očekivano razjarile Twitter.

I to sa punim pravom – tema suicida nikada ne treba biti tretirana ovako frivolno, naročito u izazovnim vremenima pandemije kada je mentalno zdravlje jedno od najkompleksnijih pitanja današnjice.

Givenchy ogrlica u obliku omče
Foto: Profimedia

Glavno pitanje je: kako je uopšte došlo do toga da nešto ovako nepromišljeno stigne od skice do piste? Čovek bi pomislio da u štabu luksuznog brenda sede ozbiljni i odgovorni ljudi, naročito u prilikama kada se marka nalazi u procesu rebrandinga.

Givenchy ogrlica u obliku omče
Foto: Profimedia

Kuriozitet je što je upravo Matthewov prethodnik u kući Givenchy, italijanski dizajner Ricardo Tisci (iz Givenchyja prešao u brend Burberry) imao sličan gaf. Na Burberry reviji za jesen 2019. pojavila se manekenka u duksu sa kapuljačom čiji učkur je vezan u omču – što je zgrozilo publiku nakon čega je Ricardo uputio izvinjenje kroz otvoreno pismo.

Možda nakon ovoga, prestižni brendovi uspore tu ničim izazvanu vrtoglavu trku za revijskim momentom koji će izrasti u nenadmašan viral. Ili barem da će shock vrednost svoje prezentacije držati u domenu lagane provokacije – a ne banalizovanja (smrtno) ozbiljne tematike.

Preuzeto sa: noizz.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije