Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPorodicaŽivot

Sin Ide Prester: Ja ne želim biti najbolji, želim se samo igrati

Odrasli mogu mnogo toga naučiti od djece…

Redakcija

elegant.hr

Koliko puta ste čuli da morate biti ‘najbolji’ dok ste odrastali?

Budi najbolja u ovome, budi najbolji u onome…

Odrasli smo s mišlju da ništa od ‘najboljeg’ ne vrijedi i da se ne trebamo niti truditi ako nećemo dostići najviše visine.

Osim što je takav način učenja i razmišljanja nevjerojatno poražavajući, on nas čini i depresivnima. Normalno je da, kao ljudska bića, učimo i griješimo, da ponekad i padnemo. Ono što je neizmjerno bitnije od bivanja primus et optimus jest znati se dići nakon pada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sonia Constant (@mummyconstant)

Ta životna lekcija, da ne dopustimo jednom porazu da nas dotuče, važnija je od svega. Ono što je također važno jest znati se zabaviti i uživati. Ne morate postati svjetska profesionalka u svojim hobijima – hobiji su nešto što radite za dušu, nešto čime ćete potaknuti kreativnost i originalnost.

Hobijima se također zbližimo s drugim ljudima, a najbolje o tome znaju djeca.

Bilo da ih upišete na nogomet, rukomet, ritmiku, plivanje ili na nešto deseto, djeca će se znati zabaviti i sprijateljiti. Nije im toliko bitna pobjeda (koliko nama starijima), niti im je bitno jesu li prvi i najbolji.

Ida Prester, voditeljica i pjevačica, podijelila je razgovor sa svojim sinom Rokom u Instagram postu. Roko igra nogomet s prijateljima iz razreda, ali mu ne ide baš najbolje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Idaprester (@ida_prester)

Na majčino pitanje o tome da ga upiše da trenira fudbal (kako bi bio bolji), Roko odgovara da on ne želi biti najbolji… „Ja se samo želim igrati sa svojim drugarima“.

Dječja iskrenost je nešto što nas ozari i natjera nas da se zamislimo. Ne trebate biti najbolji u nečemu da u tome uživate… sami ili s drugima.

Preuzeto sa: elegant.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije