najnovijeNaslovna vijestRekli su

Milica Nogo: Nije bitno šta se kritikuje već ko kritikuje

Kada od najranijeg djetinjstva znaš šta želiš postati i cijeli život se trudiš da ostvariš svoj san, uspjeh je jednostavno nezaobilazan.

Piše: Sara Palija

To najbolje zna i Milica Nogo, jedno od zaštitnih lica ATV-a kojoj je javni poziv od malih nogu bio nešto čime želi da se bavi. Sa Milicom smo razgovarali o tome kako je u današnje vrijeme biti žena u medijima, kako se nosi sa lošim komentarima, a prečešljali smo i neke “kalsično ženske” teme.

Milice, možete li za početak da se predstavite u tri rečenice?

– “Kada nešto želite i tome se posvetite čitav univerzum se pokrene da se vaše želje i ostvare”. Ovim citatom Paola Koelja bih opisala sebe. Smataram sebe skromnom ali samouvjerenom osobom, a citat je ideja vodilja koja me od malih nogu pokreće. Radoholičar koji je u svakodnevnoj trci sa vremenom. Cijenim svaki sekund jer upravo u sekundama mjerimo vrijeme na televiziji. Vrijeme ima veliku moć i često je brže od nas. Nastojim da ga iskoristim tako da budem zadovoljna na kraju dana.

Kako ste se snašli u ulozi voditeljice? Da li vam to dolazi prirodno ili ste vježbom uspjeli da naučite kako se ponašati ispred kamere?

– Niko se naučen nije rodio ali kao i sve u životu što radite morate se tome posvetiti, odnosno vježbati. Neskromno je da govorim o sebi kao voditeljici. O mom kvalitetu neka govore gledaoci, a ono što ja mogu da kažem jeste da iza mene stoje godine truda i rada, a tek će ih biti. Govorne vježbe, vježbe disanja, dikcije, sati i sati provedeni na terenu, nastojanje da svaki put budete bolji, tako bih opisala moju svakodnevicu.

Zbog čega ste se odlučili na ovaj poziv?

– Još od malih nogu voljela sam javni nastup. Odrasla sam u maloj opštini Foča koja u tom trenutku nije nudila neke mogućnosti za napredak ali činjenica je da ni jedan javni nastup bio on voditeljski, plesni ili glumački nije mogao proći bez mene. Kada je došlo vrijeme za odabir studija nije bilo dileme, jedino pitanje koje se nametalo bilo je gdje, a novinarski poziv nije imao konkurenciju. Svoj dječiji san sam pretvorila u stvarnost, srećna sam i zahvalna životnoj prilici što imam mogućnost da radim ono što volim.

Vaš posao zahtijeva da držite do svog izgleda. Da li osjećate pritisak da taj imidž održavate i van dometa kamere?

– Kao svaka žena volim da se osjećam lijepo i njegovano. Voditi računa o sebi nije nikakav pritisak, za mene je to zadovoljstvo, uživam u svojoj mladosti. Po prirodi sam ranoranilac ali sam spremna ustati i u 5h ujutro kako bih oprala kosu.

Komentari su neminovni i ne mogu se zaobići, kako se nosite sa onima koji nose negativnu konotaciju?

– Kada radite javni posao ili bilo koji drugi posao kojem ste posvećeni komentari su neminovni. Ono što je bitno je da znate razlučiti dobronajmjernu i konstruktivnu od negativne kritike jer nije bitno šta se kritikuje već ko kritikuje, pa se tako prema kritici i odnosim. Ono čije mišljenje uvažavam te smatram tu kritiku relevatnom trudim se da tu kritiku i primjenim.

Kako je biti žena u svijetu medija?

– Za mene predivno. Obzirom da je više žena u medijima nego muškaraca, samim tim i konkurencija je jača pa se morate i duplo više truditi da dođete do izražaja, ali u tome leži draž jer konkurencija tjera sve nas da radimo na sebi, a samim tim i svi zajedno postajemo bolji.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije