najnovijeNaslovna vijestPraktična Lola

Sedam razloga zašto je hodanje bez grudnjaka zakon

Čak i najkvalitetniji grudnjak koji vas minimalno steže može ostaviti tragove na koži

Redakcija

zadovoljna.dnevnik.hr

Poznat vam je onaj divan osjećaj slobode kada dođete kući i skinete grudnjak? Zašto u tom osjećaju ne biste uživale cijeli dan?

Otkrivamo sedam razloga zašto biste si barem ponekad trebale “dozvoliti” da iz kuće izađete bez grudnjaka.

1. Znoj ispod grudi može jednostavno ispariti

Žene s većim i velikim grudima muči neugodan osjećaj znojenja ispod grudi, naročito za ljetnih vrućina. Kada grudnjak ostavite kod kuće, dozvoljavate svojim “prijateljicama” da dišu i da znoj ispari, a ne da se zadržava ispod grudnjaka.

2. Do izražaja dođe prirodan oblik vaših grudi

Mnoge žene misle da grudi najbolje izgledaju kada su okruglog oblika koji im daje dobar grudnjak. No kada počnete izbjegavati grudnjak, shvatit ćete da je i prirodan oblik vaših grudi dovoljno lijep da se pokaže. A i ne škodi isprobati nešto novo.

Nosite li grudnjak rjeđe nego inače, to znači da će se on i manje trošiti pa ćete rjeđe trebati kupovati novi grudnjak.

3. Cijeli dan vas prati onaj osjećaj kakav imate kad skinete grudnjak

Poznat vam je onaj predivan osjećaj kada dođete doma i skinete grudnjak nakon što ste ga nosili cijeli dan? Zamislite da vas taj osjećaj olakšanja i slobode prati cijeli dan…

4. Štedite novce na grudnjacima

Nosite li grudnjak rjeđe nego inače, to znači da će se on i manje trošiti pa ćete rjeđe trebati kupovati novi grudnjak. I tako ćete uštedjeti, a da se ničega ne morate odreći.

5. Na tijelu više nemate urezane linije od grudnjaka

Čak i najkvalitetniji grudnjak koji vas minimalno steže može ostaviti tragove na koži kada ga skinete. A kada grudnjak ne nosite, koža neće “patiti” od tih urezanih linija.

6. Hodanje bez grudnjaka neće uzrokovati obješene grudi

Neke žene ima grudi koje su prirodno malo obješene, bez obzira na godine i (ne)nošenje grudnjaka. Vjerovanje da će se grudi objesiti ako ne nosimo grudnjak opovrgnula je francuska studija u kojoj je tijekom 15 godina promatranja ustanovljeno upravo suprotno – da žene koje ne nose grudnjak imaju više mišićnog tkiva koji na prirodan način daje potporu grudima.

7. I bradavice će osjetiti malo slobode (a možete ih i sakriti)

U disko eri, 1970-ih godina kada je bio “normalno” hodati bez grudnjaka žene su pokazivale svoje bradavice ispod tankih tkanina i nisu se toga sramila. Zašto ne slijediti njihov primjer? Na kraju, muškarci svoje bradavice pokazuju cijelo ljeto pa u čemu bi onda bio problem da i žene dozvole svojima da slobodno dišu.

Ako se ipak ne osjećate ugodno dok vam se bradavice naziru ispod majice, uvijek ih možete prikriti pomoću naljepnica, odnosno pokrivala za bradavice.

Rita Ora (Foto: Profimedia)

Preuzeto sa: zadovoljna.dnevnik.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije