najnovijeNaslovna vijestPraktična LolaSponzorisano

LaLaine: Proizvodi od merino vune koji su vam potrebni ove zime

Lole su razgovarale s Anom i Mihajlom, kreatorima nove modne linije proizvoda od merino vune na regionalnom tržištu. Prvo što vidite je radost, nježnost i kvalitet, a svega toga nam nedostaje ovih dana, zar ne? Više o LaLaine proizvodima saznajte u nastavku.

Redakcija

 

  1. Kako ste došli na ideju da se od svega na svijetu – bavite džemperima, odnosno pletivom?
  • A: Vuna i proizvodi koji se prave od vune su prisutni u našim kućama od malih nogu. Mi smo oduvijek voljeli nositi vunene priglavke, džempere i ostale stvari. Ta vuna, koju smo mi nosili je naša, domaća vuna, malo bockava, malo škakilja ali na kraju sve je to priroda i prijatno je.

Te emocije koje gajimo prema vuni, i uopšteno prirodnim materijalima, navela nas je da probamo spojiti tradiciju, kvalitet i udobnost tako što smo napravili nekoliko džempera, kapa, rukavica i ostalih proizvoda od merino vune, koja se prilično razlikuje od one bockave 😊.

M: Merino vuna potiče iz Austalije, od merino ovaca i izuzetno je mekana. Njenu mekoću jednostavno trebate osjetiti. Džemperi ali i ostali proizvodi koje pravimo imaju posebnu nježnost kada ih nosite. Pored mekoće, merino vuna odlično apsorbuje neugodne mirise ali i reguliše tjelesnu temperaturu.

  1. Ono čime se bavite pojedinačno nije ni na koji način bilo povezano ni sa prodajom ni sa  preduzetništvom. Da li je ljubav ta koja je sve povezala ili razlog nije tako romantičan?

A,M: Složićemo se oboje da je ljubav ta koja je započela sve ovo.

A: Na početku nismo planirali da imamo ovoliko proizvoda u ponudi, ali malo po malo smo razvili dosta zanimljivih i kvalitetnih proizvoda koje vam možemo ponuditi. Bili smo strpljivi i ovo smo radili u svako doba dana, kada god bismo uhvatili slobodno vrijeme, radili smo na LaLaine-u Na sve detalje smo obratili pažnju, od kvaliteta vune, testiranja vune, razvijanja modela, brendiranja ali i pakovanja. Sve su to detalji koji zajedno čine jednu lijepu cjelinu.

  1. Za koga je kreiran koncept LaLaine?

M: LaLaine je kreiran za sve vas. Za mame, bake ćerke, dječicu, bebe, ali takođe i za muškarce koje žele pokloniti nešto kvalitetno svojim najvoljenijima. LaLaine je kreiran za ljubitelje prirodnih materijala, za sve one koje cijene kvalitet, nježnost i udobnost. Za sve one koji žele da nose nešto nesvakidašnje, nešto čime će biti u mogućnosti da se izdvoje iz mase sivila koje nas je sve okružilo.

  1. Sve stvari nastaju ručnim radom. Ko su žene koje pletu, čije su ideje za džempere i šta je najizazovnije u tom procesu?

M: Svi naši proizvodi su ručno izrađeni i potreban je ogroman trud da bismo vam napravili nešto unikatno. Mi smo uspjeli da nađemo nekoliko bakica, koje i dalje poznaju ovu, slobodno mogu reći umjetnost. Sa njima smo ostvarili jako prisne odnose i gledamo ih kao da su to naše bake ili mame, jer svi mi u kućama imamo tako jednu bakicu koja uvijek nešto plete iz dosade.

A: Uspjeli smo da spojimo posao i ljubav. Sa našim ženama, koje trenutno imamo 3, zajedno stvaramo umjetnost za vas. Njima smo upotpunili vrijeme kod kuće, a ujedno i dali mogućnost dodatne zarade. Dosta je izazova u ovom procesu. Jako puno stvari treba povezati da biste dobili paket pun ljubavi, emocija i mekane vune. 😊

Počevši od razvijanja modela džempera, dizajna pakovanja ali i ostalih stvari, treba dosta truda i rada da bi se sve to spojilo. Opet, ponavljamo, sve što se radi iz ljubavi, ne može biti teško.

  1. Mislite li da je budućnost malih biznisa upravo u porodičnom učešću u njegovom razvoju?

M: Definitivno. Ako je porodica uključena u nastajanje nekog posla, ili razvijanje postojećeg, ne vidim razlog da posao ne uspije. Strepljenje je ključno u svemu, pa tako i u poslu. Jako je bitno da se sve stvari poslože a za to je potrebno vrijeme. Oni koji imaju vremena da čekaju i budu istrajni, imaju više šansi. Biti istrajan, vjerovati procesu, raditi u porodičnom okruženju, to je po meni formula za razvijanje malih biznisa.

  1. Šta je LaLaine za Mihajla, a šta za Anu?

A: LaLaine za mene predstavalja svijet bez granica, svijet pun mašte, boja i kreacija.

M: Meni LaLaine predstavlja novi put, nove mogućnosti i veoma interesantan projekat pun zabave.

Je li u planu i muška linija?

A:  Imamo u planu napraviti i mušku liniju. Ova kolekcija je namijenjena isključivo nježnijem polu, ali sigurno nećemo u budućnosti izostaviti i mušku kolekciju. Za naše najmlađe napravili smo kolijevke od drveta bukve, ispletene mekanom merino vunom, te je to jedini proizvod trenutno koji smo napravili i za muške i za ženske bebe.

  1. Da li je LaLaine dostupan svima u svijetu?

M: Jeste. Zajedno u dogovoru sa brzim poštama, koje posluju u cijelom svijetu, omogućili smo dostavu u svim zemljama svijeta, brzo i efikasno. Nadamo se da će naši kupci prepoznati naš trud i kvalitet svih naših usluga te osjetiti kako je nositi nešto prirodno i kvalitetno.

 

 

LaLaine potražite na linku.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije