DogađajiKulturanajnovijeZabavna Lola

Narodno pozorište Republike Srpske: Održana premijera i dodijeljene nagrade

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske u ponedjeljak 18. oktobra, na dan osnivanja naše kuće, premijernom izvedbom predstave „Opasne veze“ autora Kristofera Hemptona u režiji Predraga Štrpca, na najljepši način je proslavljen 91. rođendan Pozorišta, i istovrmeno svečano otvorena 92. pozorišna sezona nacionalnog teatra Srpske.

Redakcija

Kako tradicija nalaže, nakon izvođenja predstave, dodijeljene su godišnje nagrade za umjetnička dostignuća u prethodnoj pozorišnoj sezoni.

Umjetnički savjet Pozorišta u sastavu: Mladen Mirosavljević predsjednik, Velimir Blanić član i Milan Gajić član, donio je odluke o najboljoj glumici, najboljem glumcu i najboljoj predstavi u protekloj sezoni.

1. Za ulogu Tamare u predstavi „Stranci u noći“, za ulogu Gospođe Renate u predstavi „Genetika Glembajevih“, najboljom glumicom proglašena je Nikolina Friganović.
2. Za ulogu Hasana u predstavi „Derviš i smrt“ i ulogu Saše u predstavi „Stranci u noći“, najboljim glumcem proglašen je Željko Erkić.
3. Za najbolju predstavu u 91. pozorišnoj sezoni, proglašena je predstava „Stranci u noći“, autorke Ane Đorđević, u režiji Slađane Kilibarde.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije