DogađajiLjudinajnovije

Đorđe, po kom je snimljen film Otac, posle 6 godina borbe došao po ćerke: “Presrećne su”

Osnovni sud u Kragujevcu doneo je odluku da vrati starateljstvo nad decom Đorđu Joksimoviću.

Redakcija

telegraf.rs

Tri predivne devojčice, maloletne ćerke Kragujevčanina Đorđa Joksimovića, od danas će ponovo, posle 6 godina, biti u svom domu.

Joksimović je, naime, danas dobio potvrdu da su mu deca vraćena, nakon odluke Osnovnog suda u Kragujevcu da mu se vrati starateljstvo nad njima.

– Evo me u kolima, ulazimo u dvorište kuće hranitelja, ćerkice su spremne da krenu kući, presrećne su – kaže Joksimović za Telegraf.rs.

Kako je pre nekoliko dana Đorđe rekao za naš portal, devojčice su jedva čekale da budu ponovo sa njim.

– Rekle su mi: “Tata, mi ne možemo da spavamo” – rekao je otac.

Podsetimo, Joksimoviću su 2015. godine oduzete tri maloletne ćerke, a on je pet puta pešačio iz Kragujevca do Beograda, kako bi ponovo apelovao na nadležne organe da mu vrate decu.

Deca su mu, podsetimo, oduzeta zbog, kako je ispričao ranije, bolesti njegove žene. Supruga mu je i dalje na lečenju, a Đorđe, koji nije radio u vreme kada su mu oduzeta deca, sada ima stalno zaposlenje, a kako tvrdi, već duže vreme ima i sve uslove da mu ćerkice budu vraćene.

Još jedan od uslova koje je morao da ispuni bila je i obavezna škola za roditeljstvo Centra za porodični smeštaj u Kragujevcu, koju je uspešno završio.

Joksimović je u međuvremenu decu mogao da viđa svakog vikenda, od subote u 11 časova do nedelje u 18 sati.

Preuzeto sa: telegraf.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije