najnovijeNaslovna vijestSponzorisano

Kako je ljubav prema pčelama dovela do stvaranja kozmetike

Ingea bio Brend kozmetike iz srca Hercegovine. I vrijedan je vaše pažnje.

Redakcija

 

  1. Kako je ljubav prema pčelama dovela do stvaranja vlastitog brenda prirodne kozmetike Ingea bio?

Već više od dvadeset godina moja obitelj se bavi pčelarstvom i proizvodnjom preparata za poboljšanu kvalitetu života. Sirovine koje koristimo su same blagodati prirode: hercegovačko ljekovito bilje, i ono što nam naše pčelice iz košnice ustupe. Pojavila se i potražnja kozmetičkih proizvoda, te sam 2010. upisala školu fitoaromaterapije, te kreirala prve proizvode. Tih godina se sve još

odvijalo pod okriljem Pčelarstva Krešić. Tek smo 2016 godine registrirali brend s imenom Ingea bio.

  1. Kome su namijenjeni vaši proizvodi?

Osoba koja spoznaje razlike između kovencionalnih i prirodnih proizvoda bi bio neki općeniti opis. Danas ljudi imaju spoznaju važnost ekološki uzgojenih sirovina koje se koriste u svakodnevnom životu. Prate trendove i upoznati su sa novitetima koje određena branša nudi, tako pri kupovini znaju što žele.

  1. O važnosti korištenja prirodne kozetike znamo mnogo,ali na što sve vaše čitateljice trebaju obratiti pažnju?

Danas, kada su informacije dostupne uvijek i svugdje, lako je pronaći koji proizvodi su po sastavu dobri a koji i ne baš. No je li uistinu to ono što treba tvojoj koži? Ako određeni proizvod odgovara sestri/prijatejici/ bilo kome… ne znači nužno da je to ono što tvojo koži treba.

Proizvodi se uglvnom sortiraju prema starosnoj dobi i tipu kože, no iznimno važni faktori za odabir odgovarajućeg proizvoda su i dehidriranost kože, elastičnost, pojava bora i sitnih oštećenja….

Ni jedna koža nije ista, nema iste potrebe i te nema potrebu da se tretira jednako.

Stoga smo i sami odlučili našim kupcima pomoći, te u našem uredu, odlučili provoditi analizu kože. Shodno rezultatima preporučujemo proizvode, upućujemo na rutinu, te educiramo dodatno po potrebi naše kupce.

  1. Koji Ingea bio proizvod je must have svake dame?

Teško je izvojiti jedan proizvod jer evo, svjesni smo da je svaka koža ima specifične potrebe. No koža ne može biti lijepa ako nije njegovana i zdrava. Idu nam zimski hladni dani, i koži je potrebna iznimno učinkovita zaštita u vidu masnijih krema za zaštitu kože lica, tijela, hranjivih krema za rzke, balzama za usne, to sve stoji, no ako koža nema dovoljno nutrijenata unesenih u organizam, teška zaštita može učiniti kontraefekt.

Naravno, iako su u pitanju niske temperature, ali važna je i adekvatna hidriranost organizma. Iskoristite hladnije dane za konzumaciju raznovrsnih čajeva…

  1. Upoznajte nas s vašim asortimanom, kojesu aktualne kolekcije?

U našem raznovrsnom asortimanu je više od trideset proizvoda za njegu kože; kreme, pilinzi, fluidi, serumi, maslaci, tonici, balzami… Većina je razvrstana u neke od cjelogodišnjih ili sezonskih kolekcija proizvoda.

Najmlađa kolekcija naziva Multifunction Gold Formula, sastoji se od pet proizvoda namijenjenih njezi zrele kože. Ukoliko se koriste po preporuci i u određenim koracima, mogu znatno umanjiti vidljive znakove starenja. To su: maglica za lice Gold mist, uljni serum, dnevna krema Collagen shoot, fluid te noćna krema Night boost.

 Tu je naravno i kolekcija za sve dame koje muku muče sa nerado viđenim gostom- celulitom. Hello Pretty Body kolekcija osim pilinga, gela i ulja ima i jednog pomalo neobičnog člana- čaj, tako da je anticelulitna borba pokrivena na svim ”bojnim poljima“.

 Riješenje za još jedan važan problem-akne, nalazi se u kolekciiji #noAkne. Maska za lice, tonik, sapun i melem na bazi eteričnih ulja poznstih po antiupalnoj funkciji jako dobro rade svoj posao. No ukoliko su akne neobične za dob, regiju u kojoj se nalaze ili slično, bilo bi dobro pronaći uzrok, jer je koža u većini slučajeva samo refleksija stanja unutar organizma.

U zimskim danima među naim kupcima iznimno je draga  Skin Love kolekcija. Maslac za tijelo, piling za lice i krema za ruke iznimno su kremasti i mirisni proizvodi. Shea mastac i bademovo ulje, koji čine glavne sastojke ovih proizvoda, iznimno su pogodni za razmaziti kožu u hladnim zimskim danima, kada joj je potrebna posebna zaštita..

  1. Gdje su dostupni vaši proizvodi, koje društvene mreže koristite?

Naši proizvodi dostupni su na našem web shopu ingeabio.com, a kontaktirati nas

možete i putem društvenih mreža Facebook i Instagram na našim službenim profilima

i stranicama @ingeabio. Za sve koji žele preferiraju tradicionalni način kupovine naših proizvoda, slobodno nas potražite u našem uredu u sklopu proizvodnog prostora u Strugama pored Čapljine.

Razgovarali smo sa Ingom Krešić

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije