DogađajiLjudiMjestanajnovijePojave

Kompanija dm donirala sredstva za trening Školi sporta za lica s poteškoćama u razvoju „Sunce“ iz Banje Luke

Podrška razvoju dječijeg sporta širom BiH.

Redakcija

Banja Luka, 26.10.2021. – Školi sporta za lica s poteškoćama u razvoju „Sunce“ iz Banje Luke kompanija dm drogerie markt donirala je novac za realizaciju treninga.

Od 2019. godine ova škola okuplja djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju, a trenutno broji 35 članova i članica koji redovno treniraju tokom cijele godine. Sportsko-rekreativne aktivnosti planirane u jesenjem periodu odvijat će se na Gradskom stadionu „Banja Luka“, ali i u sportskoj dvorani koju će, zahvaljujući donaciji, škola zakupiti na period od dva mjeseca.

 „Ova donacija je značajna za našu školu, jer je omogućila da osiguramo prostor za trening kada zbog vremenskih uslova moramo da iznajmljujemo salu. Aktivnosti koje će se sprovoditi podrazumijevaju dva treninga sedmično za djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju.

Oduševljeni smo sa saradnjom sa kompanijom dm, njihovom dostupnošću i strpljenjem, i zahvaljujemo se na pruženoj podršci“, izjavio je osnivač i direktor škole Filip Jovanović.

Podsjetio je da su, pored redovnih treninga, u narednom periodu planirane i brojne druge aktivnosti kao što su učešća na domaćim i međunarodnim takmičenjima, ali i organizovanje 3. Inkluzivnog atletskog mitinga „Sunce“.

Osim Škole sporta za lica s poteškoćama u razvoju „Sunce“ iz Banje Luke, kompanija dm je u okviru projekta 4. dm Ženske utrke dječijim sportskim klubovima i udruženjima širom BiH, koji aktivno djeluju u posljednje dvije godine, odlučila donirati sredstva potrebna za rad i realizaciju različitih aktivnosti: uređenje sportske sale, nabavka sportske opreme i rekvizita, finansiranje odlazaka na takmičenja, organizacija treninga ili priprema, organizacija sportskih takmičenja i angažman stručnjaka za rad sa djecom te ostalih aktivnosti kojima se podstiče uspješan sportski razvoj djece i omladine.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije