DogađajiKulturanajnovijeNaslovna vijestSimpatičnoZabavna Lola

Predstava MOJ MUŽ Jugoslovenskog dramskog pozorišta na otvaranju festivala ZAPLET 13

Izvođenjem predstave MOJ MUŽ Jugoslovenskog dramskog pozorišta počeo je trinaesti Međunarodni festival glumca ZAPLET u produkciji Gradskog pozorišta Jazavac.

Redakcija

Ovo je prva od pet predstava u takmičarskoj selekciji ferstivala. Za glumicu večeri u predstavi MOJ MUŽ, po glasovima publike, proglašena je Sanja Marković.

Prije predstave otvorena je i izložba GUŽVANJE banjalučke slikarke Vesne Antešević u holu pozorišta kao dio pratećeg programa festivala.

Festival je otvorio Nebojša Đurić, matematičar iz Banjaluke i nastavio tradiciju po kojoj festival otvaraju mladi ljudi koji su u polju svog rada postigli izuzetne rezultate. Nebojša Đurić je Teslićanin, koji živi i radi u Banjaluci, široj javnosti poznat po tome što je riješio matematički problem star više od  četrdeset godina.

U utorak, 26.10. na festivalu će biti izvedena predstava APLIKACIJA VOLAND u koprodukciji Centra za kulturu Tivat i Šabačkog pozorišta.

Nakon predstave i okruglog stola od 22 časa u programu RAZGOVOR SA GLUMCIMA predstaviće nam se prvakinja Narodnog pozorišta Republike Srpske Nikolina Friganović. Sutra je na programu predstava ENIGMATSKE VARIJACIJE Hrvatskog narodnog kazališta iz Varaždina, a u programu RAZGOVOR SA GLUMCIMA ugostićemo Neleta Karajlića.

Banjaluka,

25.10.2021.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije