DogađajiLjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojave

Movember 2021: „Filijev brk“ – Priznanje za najbolje brkove!

Tradicionalno priznanje za najbrkove, koje svake godine u Banjaluci u okviru obilježavanja Movembera – mjeseca muškog zdravlja, dodjeljuje neformalno udruženje građana „Superbrke“, od sada će nositi naziv „Filijev brk“ u čast tragično preminulom prijatelju, humanitarcu i koosnivaču pokreta Movember u Banjaluci,  Filipu Jakovljeviću.

Redakcija

ultra.ba

Takođe, zaštitno lice ovogodišnjeg Movembera biće upravo Filip jer, kako „Superbrke“ ističu, on i jeste bio najprepoznatljiviji lik tokom svih devet godina , koliko se već u okviru banjalučkog Movembera organizuje izbor za najbrkove.

„Filip je bio Movember i glavni kreativac. Izuzetno nam je teško što nas je prerano napustio, i mi na ovaj način želimo da on uvijek bude tu sa nama, jer svojom dobrotom i humanosti zadužio je sve nas. Zbog toga želimo da ove, a i svake naredne godine, nastavimo sa organizacijom jer znamo koliko je bio ponosan kada pomognemo nekome“, rekao je Zoran Šišić, član neformalnog udruženja građana „Supebrke“.

„Superbrke“ i ove godine pripremaju niz aktivnosti tokom mjeseca novembra, koji je posvećen muškom zdravlju i borbi protiv karcinoma testisa i prostate. Pored humanitarnog cilja i prikupljanja sredstava za oboljele osobe koji su u teškoj finansijskoj situaciji, u fokusu je i edukacija.

Naime, u saradnji sa organizacijom SaMSIC i Unijom studenata Republike Srpske, u narednim sedmicama sprovodiće se različite edukativne aktivnosti za brucoše Univerziteta u Banjoj Luci.

Studenti medicine će održati predavanja na Medicinskom, Mašinskom, Ekonomskom i Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, a teme će biti samopregled dojke, samopregled testisa, Movember i Pink October, a cijela edukativna aktivnost je dio projekta “Zdravorast” koji podržava Ministarstvo porodice, omladine i sporta.

„Superbrke“ planiraju tokom novembra realizovati još mnogo sadržaja, a sve možete pratiti i na Facebook i Instagram stranicama, kao i na web sajtu.

Preuzeto sa: ultra.ba

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije