najnovijePraktična LolaSimpatično

WAG WAG – Neobičan izum Banjalučanke

Banjalučanka Anđela Španović sa prijateljima je nedavno pokrenula aplikaciju “WagWag” – prvu društvenu mreže za kućne ljubimce.

Redakcija

Srpska info

Na tu ideju su došli jer su godinama zbrinjavali napuštene životinje, pa su smatrali da će ova aplikacija mnogima olakšati tu plemenitu misiju.

Međutim, kada su je razradili, shvatili su da im je za njen završetak potrebno mnogo novca, pa su se oslonili na pomoć sponzora. Prva im je podršku pružila kompanija Mozzart, zahvaljući kojoj će do kraja godine napraviti SOS dio aplikacije za hitnu pomoć životinjama.

– Prvo ćemo, zahvaljujući sponzorstvu, uraditi SOS opciju za pomoć napuštenim životinjama. Na osnovu brojnih društveno odgovornih akcija Mozzarta, o kojima smo čitali, zaključili smo da zaista prepoznaju potrebe zajednice.

Njihov gest nam mnogo znači i nadamo se da će se drugi donatori ugledati na njih i pomoći nam da prikupimo ostatak novca za završetak aplikacije – kaže Anđela Španović, predsjednica Udruženja “WagWag”, Banjaluka.

U SOS dijelu “WagWag” aplikacije korisnici će moći da saznaju kako da pomognu životinji koju pronađu na ulici, te da dobiju informacije, u zavisnosti od stanja te životinje, da li da je odnesu nekom od ponuđenih veterinara, volontera ili udruženja u okruženju. Ukoliko se odluče da ugroženu životinju odnesu kući, aplikacija će im ponuditi brojne savjete o pravilnom zbrinjavanju.

SOS dio će imati i opcije za pomoć izgubljenim životinjama i za traženje ljubimaca uz pomoć zajednice.

Ova ideja mladih i plemenitih kreativaca, osim životinjama, dobrobit će donijeti i njihovim vlasnicima, predstavnicima uzgajivačnica, ljudima koji žele da udome ili kupe ljubimca, veterinarima, pet šopovima.

Poseban akcenat će staviti na sigurno udomljavanje životinja iz azila. Do sada je Anđela sa svojim prijateljima sa ulice sklonila na desetine životinja koje su u međuvremenu udomljene u BiH, Italiji, Švajcarskoj, Austriji i brojnim drugim zemljama.

Sada će “WagWag” mreža njoj i ostalim ljubiteljima životinja znatno olakšati ovu misiju, a moći će i da vide u kakvim uslovima danas žive ljubimci koje su spasili, jer će imati sve informacije na jednom mjestu.

Preuzeto sa: seesrpska.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije