MedicinanajnovijeNaslovna vijestPraktična LolaRadoznala LolaŽivot

6 znakova da je vašem imunitetu pod hitno potreban boost!

Ono je doba godine kada su prehlade sasvim normalna pojava, ali postoje neki znakovi da je vaš imunitet oslabljen i da mu je potrebna pomoć.

Redakcija

Veoma je važno da pažljivo pratite kakve vam to signale šalje vaš organizam.

Podložni ste infekcijama

Iako nije neobično da tokom zimskog perioda „zakačite“ jednu ili dvije prehlade važno je da znate prepoznati kada to izlazi it tog okvira „nije neobično“. Ukoliko vam se čini da vam simptomi prehlade traju beskonačno dugo onda je to znak da je vašem organizmu neophodna pomoć.

Afte, upale mjehura, gljivične infekcije, takođe mogu biti znak da vam je imunitet oslabio i da treba da uradite nešto po tom pitanju.

Patite od alergija

Ukoliko imate neka hronična stanja kao što su polenska groznica ili alergija na životinjsku dlaku, a oči vam često suze, čak i kad u blizini nema nikakvih okidača koji bi mogli izazvati simptome alergije možda bi bilo dobro da se pozabavite svojim imunitetom.

Imate problema sa probavom

Ako često imate problema sa prolivima, nadutošću ili zatvorom onda je sasvim jasno da imate problema sa probavom.  Postoji ogroman broj imunih ćelija koji se nalaze u vašim crijevima.  Upravo te ćelije formiraju limfoidno tkivo povezano sa crijevima i predstavljaju oko 70% vašeg imunološkog sistema.  To znači, da uporne probavne smetnje ukazuju da je došlo do disbalansa u vašem imunom sistemu.

Rane vam sporo zarastaju

Ako ste primjetili da vam rane i posjekotine koje zadobijete u svakodnevnom životu, ovdje mislimo na one lakše, zarastaju sporije nego obično, to može biti znak da vaš imuni sistem nije na vrhuncu.

Umorniji ste nego inače

Ubrzani način života je nešto od čega svi „bolujemo“ ovih dana i ponekad je teško prepoznati umor od umora, ali ako primjetite da se umorniji nego inače, a imate isto obaveza, da vam stalno fali onaj jedan sat sna i da vam je koncentracija na istorijskom minimumu onda je gotovo sigurno da vam je imunitet oslabio.

Ne provodite dovoljno vremena na suncu

Ovo nije baš znak, ovo je uzrok koji nikako ne treba da izostavimo jer može imati veliki uticaj na vaš imunitet.  Vaša koža koristi UV svjetlost iz sunca da bi proizvela vitamin D kao veoma važan regulator imuniteta. Brojna istraživanja su pokazala da plava svjetlost pronađena u sunčevoj svjetlosti aktivira ključne imune ćelije da brže djeluju.

Kako ojačati oslabljeni imunitet?

Ako ste se pronašli u ovim znakovia onda je vrijeme da nešto uradite po pitanju vašeg imuniteta i da ga ojačate. Na prvom mjestu se posavjetujte sa vašim ljekarom, promijenite neke navike, zdravije se hranite, više se krećite, odmarajte onda kad vam je to potrebno, a potrebno je uvijek.

Isto tako, ono što nikako ne možemo izbjeći jeste da se riješite stresa i da koristite metode opuštanja.

Isto tako uvijek se možete osloniti na suplemente, a naša topla preporuka je  GE132 – 100% prirodni dodatak prehrani koji je neophodan za zdravo funkcionisanje organizma.  Ovaj suplement sadrži šest snažnih antioksidanata. Važno je istaknuti gljivu Reiši  poznatiju kao „biljka dugovječnosti“ koja je jedan od najbogatijih  izvora organskog germanijuma koji stimuliše imuni sistem. On kao moćan antioksidans štiti naše ćelije i tkiva od oksidativnih oštećenja. Novija istraživanja pokazuju da je germanijum sastavni dio enzima glutation peroksidaze i drugih enzima koji se ubrajaju među najvažnije komponente antioksidativnog sistema koji sigurno štiti organizam od slobodnih radikala.  Upravo ono što nam je potrebno u ovom periodu godine!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije