najnovijeNaslovna vijestRadoznala LolaZabavna Lola

Evo u kojoj zemlji se godine broje drugačije

Ova metoda koristila se u obje Koreje – Sjevernoj i Južnoj, ali Južna Koreja je ukinula osamdesetih godina prošlog vijeka.

Redakcija

nezavisne.com

Nažalost, njihov način brojanja godina nije značajno drugačiji od načina u ostatku svijeta, odnosno starost će vam biti minimalno promijenjena.

U Sjevernoj Koreji vaša će starost povećati za jednu godinu svake Nove godine – za razliku od ostatka svijeta kad se to događa na vaš rođendan.

Uz to, oni u vaše godine ubrajaju i vrijeme koje ste proveli u majčinom stomaku, to jest prije nego što ste se rodili. Iako u materici provodimo otprilike devet mjeseci, Korejci su to zaokružili na godinu dana, zbog čega se svi već rađaju s jednom godinom. Što znači da će beba koja se rodi 31. decembra, već sutradan imati dve godine.

Kako se godine računaju u Koreji?

Najjednostavniji način za računanje koliko godina biste imali u Koreji je da trenutnoj godini dodate jednu godinu i onda oduzmete godinu svog rođenja.

Uprkos ovom sistemu, Korejci i dalje slave rođendane na stvarni dan rođenja – jedino što taj dan ne postaju godinu stariji.

Preuzeto sa: nezavisne.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije