najnovijeSponzorisano

Konferencija “Izazovi i budućnost poslovanja”

Jeleni Trivan, generalnom direktoru kompanije m:tel uručena Plaketa za odgovornog poreskog obveznika.

Redakcija

U Banjaluci, u prostorijama Banskog Dvora, u organizaciji Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske održana je poslovna konferencija pod nazivom “Izazovi i budućnost poslovanja”.

Cilj konferencije je da se kroz dijalog poslodavaca, predstavnika Vlade Republike Srpske, akademske zajednice, institucija i stručnih organizacija prepoznaju ključni ekonomski i socijalni izazovi, kao i pravci djelovanja ka stvaranju produktivne i socijalno pravedne zajednice.

Tom prilikom Jeleni Trivan, generalnom direktoru kompanije m:tel, Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske uručio je Plaketu za odgovornog poreskog obveznika u sektoru za telekomunikacije i IT.

„Sa dolaskom novog menadžmenta akcije kompanije m:tel porasle su za 12 posto na Banjalučkoj berzi, poraslo je i naše poslovanje, i moram da kažem da sve to zahvaljujući i povoljnoj poslovnoj klimi u Republici Srpskoj.

Postoji  predrasuda da u Republici Srpskoj vladaju nepovoljne ekonomske okolnosti i da to nije pravo mesto za investiranje. Međutim, Republika Srbija je upravo ovde investirala i naša investicija m:tel se pokazuje kao dobar biznis koji donosi koristi i Republici Srpskoj i Republici Srbiji kojoj plaćamo dividendu.

Sve olakšice koje Vlada Republike Srpske čini nama kao poslodavcu omogućavaju da budemo najveći poreski obveznik ne tako što nam se povećavaju nameti, nego što nam se povećava profit, pa imamo novca da uplaćujemo redovno u budžet Republike Srpske, imamo novca i da povećavamo plate radnika i budemo odgovoran poslodavac, a imamo i novca da ulažemo u zajednicu“, izjavila je Jelena Trivan.

Jelena Trivan je poručila i da će kompanija m:tel nastaviti sa dobrom praksom da ulaže u zajednicu u kojoj posluje kroz različita kulturna i sportska sponzorstva, ali i da je opredjeljena da  podrži potrebe građana Republike Srpske, kako bi svaki građanin osjetio da kompanija m:tel zapravo radi u interesu ove države i njenih građana.

Konferencija je organizovana u okviru realizacije projekta ”Doprinos organizacija civilnog društva poboljšanju uticaja preduzetništva na socio-ekonomski razvoj BIH – EISE” koji finansira Evropska unija, a koji provodi Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije