najnovijeNaslovna vijestPreduzetništvo

Tijana Vuksan: Biofield Care – flasteri sa frekvencijama

Tijana Vuksan je po zanimanju diplmirani muzičar-operska pjevačica i muzički pedagog a njena biznis ideja su Biofield Care – flasteri sa frekvencijama.

Redakcija

Preko deset godina radi u JU Muzičkoj školi „Savo Balaban“ u Prijedoru kao profesor solo pjevanja u Srednjoj muzičkoj školi. Tijana je srećna supruga i ponosna majka Julije, Jakše i Lenke.

Dosadašnje profesionalno iskustvo u muzici i na sceni donijelo joj je puno iskustva u organizaciji, planiranju, razvijanju komunikacijskih vještina, uspješno ostvarivanje međuljudskih odnosa i saradnju sa drugim ljudima kao i u ostalim vještinama, sposobnostima, koje su neophodne u preduzetništvu kao i u muzici.

 Tijana je jedna od 15 učesnica projekta #go4digitalidentity koji realizuje Inovacioni centar Banja Luka uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih država u Bosni i Hercegovini.

Projekat je zamišljen kao podrška preduzetnicama od 19 do 40 godina starosti koje nude svoje proizvode/usluge u BiH, a koje su zbog pandemije izazvane virusom COVID 19 suočene sa poteškoćama u svakodnevnom poslovanju.

1.Kako ste došli na ideju za pokretanje biznisa?

Razlog zašto sam pokrenula sopstveni biznis ima nekoliko. Najprije, podrška supruga je bila presudna jer je on uticao i podržao moju želju da se počnem baviti ovim poslom. Drugi razlog je moja želja da iskažem sve svoje sposobnosti i interese u preduzetništvu, pa čak da objedinim kvantnu medicinu, umjetnosti i preduzetništvo.

Zvuči nevjerovatno,ali sa jasnom vizijom i dobrim namjerama – sve je moguće.

Iako sam stalno zaposlena u Muzičkoj školi kao profesor solo pjevanja, već dugo vremena sam razmišljala o tome kako da pokrenem svoj sopstveni biznis. U potrazi za proizvodom ili uslugom kojom bi se bavila, paralelno sam počela koristiti homeopatiju, aromaterapiju, zdravu ishranu  i istraživati kvantnu medicinu.

Kako je moja znatiželja rasla, tako se lifestyle u mojoj porodici mijenjao i shvatili smo da nam se  zdravlje znatno poboljšalo kao i sam kvalitet života kvaliteta.  Jednom prilikom, dok smo bili na ljetovanju, suprug  je čitao knjigu „Medvedi na putu“ Bojana Lekovića, a ja sam čitala članak u Magazinu „Original“.

Zapao mi je za oko članak o flasterima sa frekvencijama. To nas je zaintrigiralo i krenuli smo u potragu. Shvatili smo da takav proizvod ne postoji na tržištu i to je bio momenat kada smo odlučili da započnemo sopstveni biznis. Sve ostalo je bilo stvar dogovora i detalja oko osnivanja firme.

  1. Šta ćete nuditi na tržištu?

Flasteri sa fekvencijama su inovativan i jedinstven proizvod iz oblasti kvantne medicine koji služe za opšte poboljšanje organizma na energetskom nivou. Dizajnirani su kao male silikonske naljepnice u koje su utisnute frekvencije. Lijepe se na akupunkturne tačke na tijelu poput dječje tetovaže i služe kao podrška optimanom zdravlju i vraćanju tijela u prirodni balans.

Osnovni princip kvantne medicine jeste da svaka ćelija u našem organizmu ima jedinstvenu frekvenciju, ali kada se ta frekvencija poremeti, nastaju razne tegobe i upale i naposlijetku bolest. Flasteri sadrže frekvencije Zemlje poznate pod nazivom Šumanova rezonanca čija je vrijednost 7,83 Hz.

Upravo ta vrijednost utiče na tijelo da se oslobodi napetosti, pomaže u otklanjanju problema i njihovih uzroka na potpuno prirodan način.

Pored redovnog posla koji obavljam u Muzičkoj školi, vlasnica sam kompanije pod nazivom Biofield Team d.o.o sa sjedištem u Banjaluci. Kompanija je osnovana u namjeri da se bavimo uvozom  i distribucijom proizvoda iz oblasti kvantne medicine, da  ljudima pružimo mogućnost  da prepoznaju prednosti uticaja frekvencija na njihovo tijelo i sve dobrobiti koje nudi kvantna medicina.

Brend koji zastupamo je Biofield Care BiH i ekskluzivni smo distributeri za proizvod pod nazivom flasteri sa frekvencijama, koji predstvaljaju inovativan i jedinstven proizvod iz oblasti kvantne medicine. U ponudi imamo tri vrste flastera: B.E.Well, Recovery i Harmony. Flasteri su namijenjeni kao podrška tijelu u energetskom, hormonskom i prirodnom balansu.

Naše poslovanje je isključivo on line, mada smo od avgusta krenuli sa distribucijom prizvoda širom BiH. Ovdje ću istaknuti potpisanu saradnju o prodaji flastera sa Centrom alternativne medicine „Quanttes medica“ koji imaju svoje poslovnice iz Tuzle i Gračanice.

Za sada komapnija Biofield Team je „one woman show“ tj. sve administrativne, finansijske i ekonomske poslove kao i vođenje društvenih mreža, vodim samostalno, kao i slanje pošiljki i direktna komunikacija sa klijentima.

  1. Kako je korona uticala na vaše poslovanje, sa kojim izazovima ste se susrele, kako ste ih prevazišle?

 S obzirom da sam registraciju kompanije započela u vrijeme pandemije, susrela sam se sa izazovom da li pokrenuti biznis ili ne. Ali nakon nekoliko razgovora sa stručnjacima iz oblasti preduzetništva i prijeteljima koji su u zaposleni u preduzetništvu, zaključila sam se da ne postoji savršeno vrijeme za pokretanje biznisa, već samo treba slijediti svoj osjećaj i biti hrabar. Treba se usuditi i probati.

  1. Šta je za vas značilo učešće u ovom programu, šta ste naučile, da li možete to znanje primijeniti?

 Učešće u programu „Go4digitalidentity“ u okviru projekta Inovacionog centra Banjaluka uz podršku Ambasade SAD u BiH je uticalo na moje poslovanje veoma pozitivno, kao i mene samu.

Veoma sam zahvalna i čast mi je bila što sam bila dio ovog projekta i što su moje poslovanje i proizvode brenda Biofield Care BiH prepoznali kao potencialno preduzeće koje može doprinijeti napretku ekonomije i stvaranju kvalitetnijeg života u BiH.

Takođe sam upoznala 14 fantastičnih preduzetnica koje su iz cijele BiH koje se takođe bave preduzetništvom. Svaka je posebna i iz različitih djelatnosti, a svaka je kreativna, preduzetna, inovatina, snalažljiva, komunikativna, kao i svaka žena koja želi da mijenja svijet.

Nakon webinara, edukacija iz digitalnog marekting je bila izuzetna jer smo radile sa stručnjacima, i to ženama iz te oblasti. Energija, kreativnost i snaga riječi koje su nam predavačice prezentovale su za svaku pohvalu i takve riječi pamtite za čitav život.

Kroz edukaciju sam naučila mnogo, ali najviše mi se svidjelo to što žene podržavaju jedna drugu i na kraju svaka od nas će uraditi fenomenalne stvari u svojoj oblasti.

  1. Šta biste poručili drugim ženama koje žele da pokrenu vlastiti biznis?

Svaka žena koja ima priču koju želi ispričati na svoj jedinstven način treba je podržati i na kraju osjetićemo pokretačku emociju i izazvati pozitivnu reakciju. Zato, women- go4it!

Moć žena u preduzetništvu  je nevjerovatna i treba pomoći svim ženama da se ohrabre i ostvare svoje snove i poboljšaju svoj kvalitet života.

Proizvod koji predstavljam apsolutno podržava moj lifestyle i važno mi je da moj posao reflektuje vrijednosti koje njegujem privatno, kao i viziju da će budućnost medicine biti frekvencije.

“Objavljivanje ovog teksta je finansirano grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State).  Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.“

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije