DogađajiKulturanajnovije

Da ne ostanemo bez riječi

Ministarstvo prosvjete i kulture organizuje kampanju „Čitajmo zajedno“  već petu godinu sa ciljem popularizacije književnika, književnosti, kulture čitanja i razvoja čitalačke publike.

Milanka Blagojevic

Slogan ovogodišnje kampanje je „Da ne ostanemo bez riječi“.

U okviru ovogodišnje kampanje biće uspostavljeni “Dani čitanja” u Republici Srpskoj, koji će početi 19.11.2021. godine.

Tokom “Dana čitanja” u svim školama i bibliotekama organizovaće se aktivnosti sa ciljem popularizacije književnika, književnosti i kulture čitanja.

Foto: Facebook

Ambasadori ovogodišnje kampanje „Čitajmo zajedno“ su književnicia Milanka Blagojević i književnik Milan Rakulj koji će u okviru kampanje da upriliče književna druženja sa osnovcima.

Snimljeno je osam video spotova koji će se mjesec dana emitovati na RTRS-u ali i drugim televizijama koje su partneri Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske u promociji kulture.

Ministarstvo prosvjete i kulture organizovaće i nagradnu igru putem društvenih mreža Ministarstva prosvjete i kulture kako bi animirali publiku i privolili ih da nađu vremena za čitanje.

Pozive će objavljivati na društvenim mrežama a zadatak nagrade igre je da se učenici uslikaju na omiljenom mjestu za čitanje.

Foto: Canva

Nagrade su kompleti dizajniranog promotivnog materijala „Čitajmo zajedno“ (bedževi, bukmarkeri, majice, cekeri), knjige (50 knjiga Jovana Dučića „Blago cara Radovana“, 100 knjiga raznih autora za djecu i mlade, te 100 godišnjih članarina za biblioteke u Republici Srpskoj).

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije