Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestŽivot

Ostani mlad, bez bora, ne plači, uzmi još jednu kremu, budi fit

Rodiš se i dobiješ uputstva za zdrav i srećan život.

Piše: Jelena Savić Redakcija

Počev od čuvene maksime “ U ZDRAVOM TELU ZDRAV DUH”, preko mnogobrojnih prvila ponašanja koja guše ljudsku individualnost od najranih dana našeg postojanja. Zatim “ ne na vetar, ne na kišu, nikako ne na sunce , ne, ne, ne…” ne oseti slobodu postojanja, povezanost sa prirodom.

Ne pokazuj emocije, sramota je plakati i treskati se, posebno ne kada si u javnosti. Guši sebe normama.

Uči i kada ti se ne uči, treniraj i kada imaš dve leve noge u nadi da će jednom ona druga postati desna, pare su u sportu. Pare su imperativ, one ti daju krila koja ti roditelji nisu dali, jer ih ni sami nisu dobili. Nije ovaj svet napravljen za slobodoumne i krilate ptice.

Neguj svoje telo, kako bi ti duh bio zdrav! Probaj sve kreme za koje si čuo, neka će već pomoći. Ostani mlad, telom mlad.

Isključivo bez bora, onih finih tragova ljudskog postojanja, onih koje govore o osmesima, mukama, lomovima, ali si i dalje tu, živ i jos veći sa njima. Ne! Ispeglaj tragove života,jer nije cilj živeti punim plućima u svojoj koži. Budi fit, to već moraš.

Nebitno je to što ti je skelet masivan. Ako treba bićeš skelet, samo budi fit. Budi lep. Ne prirodno obdaren i lep, ne govori se ovde o lepoj duši koja daje lepotu auri. Budi lep na silu. Kada potrošiš lepotu iz bočice i šminku, onda pod nož! Lepota je na ceni.

Hrani se zdravo. Sada je veoma poželjno da budes neka veganska sorta, biraj onu koja ti najbolje zvuči. Dobićeš neverovatnu inspiraciju za pripremanje raznobojnih obroka, koji toliko dobro izgledaju da ih prosto moraš postavljati na društvene mreže.

Nemoj verovati osećaju da ti telo traži ono što duša zaište. Osećaj treba zanemariti inače u svakoj situaciji. Nemoj uživati u svakom zalogaju, prvo mu proveri sastojke jer od toga zavisi količina tvog uživanja.

Biti vegan ako ti to prija ili ne želiš da ubijaš životinje nije isto što i biti vegan zato što je to zdravo, a nemati ljubavi, saosećanja, ne uživati u trenutku.

Nahraniti dušu zdravljem, lepotom, ljubavljuju je čitava filozofija o zdravlju.

Zato ispravi onu maksimu kojom su te učili, jer samo je u zdravom duhu zdravo telo.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije