Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPorodicaŽivot

Marina Radoš: Nitko je nije obišao u rodilištu, jer je rodila kćer

Danas je 22. Studeni/novembar 2021. godine.

Odavno smo u 21. Stoljeću.

Marina Radoš

Ljudi se spremaju seliti na Mars, u nekim sretnijim zemljama žene vladaju kućom i državom, odavno smo, nominalno, jednake muškarcima i odavno se feminizam smatra zanimanjem dokonih ostavljenih jadnica crvene kose koje uzgajaju dlake ispod pazuha i ne seksaju se.

Odavno već ne vjerujemo da postoje luđaci koji ženu vode na abortus zato što nosi žensko. Odavno već mislimo da se nasljedstvo dijeli sa sestrama. Odavno smo, odavno, u zabludi.

Donosim vam svjedočenja o stvarnosti u kojoj žive žene. Žene koje rađaju žene. Ovo ja fakat ne izmišljam. Ovo svjedoče žene na Twitteru.

Krenimo:

“Kad sam rodila ćerku prije 16 godina, u porodilištu je bila i žena koja je rodila četvrtu kćer. Niko nije došao da je obiđe, niko joj nije donio ni pelene, ni mlijeko, ni pomadu…niko je nije ni nazvao. Malo je reći da je bila skrhana. Mužu sam rekla, donio je odmah sve”

“Kad sam rodila svoje prvo dete, pre 24 godine, žena koja je ležala u krevetu pored mog bila je sa sela, mojih godina, jedva pismena. Rodila devojčicu i bila jako nesrećna, plakala sve vreme jer je verovala da je neće svekrva i muž pustiti u kuću zbog toga.”

“Šta ti je, Moj svekar nije hteo da ustane iz kreveta kad su došli da mu čestitaju unuku, a svekrva došla samo jedan dan od 11 dana koliko sam ležala, carski rez, Eklamsija, i to samo zato sto moj muž posao da kupi stvari za ceru, pa nije mogla da izbegne, a nisu sa sela”

“S mojom mamom je u sobi bila žena kojoj nitko nije došao jer je rodila kćer. Zagreb, Zajčeva bolnica, prije 42 godine. Horor.”

“Ja sam rodila ćerku prije 8, pored mene žena rodila ćerku, možda je imala 20 god. I kaže kad je rodila sina, muž i svekrva čašćavali doktore, slavlje, čuda. A sad neće da časte ništa ni da slave.”

“Moja žena je 2004. bila u porodilištu u sred BGa sa nekom ženoj moja je u 20tih godinama još bila i plakala kad joj donose dete jer je žensko. Kad je probala da je uteši brača sapatnica je dobila “lako je tebi da sereš kad si rodila muško”. Eto…”

“Ja kada sam rodila moju stariju ćerku pre 17 godina pored mene je ležala devojčica od 15-16 godina koja je rodila devojčicu i ostavila je na usvojenje. Nije htela ni da vidi bebu, tako joj je rekla njena majka da uradi. Isto su iz nekog malog mesta bili”

“Babica koja mi je dolazila u patronažu mi je ispričala slučaj kad je žena rodila treću ćerku i ostala uplakana u sobi jer muž nije došao po njih. Ginekolog (divan čovek) kad je čuo, stavio ih u auto i pred kuću. Mužu rekao-kako siješ, tako žanješ, da im ne fali dlaka s glave.”

“Kad se rodila moja sestra, drugo žensko, tetka radosna pojurila da javi svom tati, a našem dedi, on joj rekao: “bolje da mi nisi ni javljala kad nije muško”. Kad nam se rodio brat slavio je tri dana. Tužno.”

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije