najnovijeNaslovna vijestRadoznala LolaZabavna Lola

Prije nego što počne raditi za kraljicu, svaka spremačica mora proći “test s mrtvom muhom”

Zasigurno znaš kako dobiti posao u rezidenciji britanske kraljice nije lako.

Redakcija

miss7.24sata.hr

Osim što su kandidati podvrgnuti rigoroznim intervjuima, voditeljica zapošljavanja ima i svoj poseban trik.

Naime, voli svim kanididatima koji se prijave za posao čistačice “podmetnuti” mrtvu muhu.

Ne iznenađuje nas što niko samo tako ne dobije posao u bilo kojoj od rezidencija britanske kraljevske porodice. Čak i ako neće raditi direktno za nekog od članova porodice, kandidati prolaze kroz krug rigoroznih intervjua.

Samo to već zvuči dovoljno stresno, a buduće spremačice i čistačice još moraju proći i na improviziranom “testu mrtve muhe”.

Pojavljujući se u dokumentarnom filmu “Sandringham: Kraljevska porodica za Božić”, voditeljica zapošljavanja na britanskom dvoru Tracey Waterman otkrila je kako odmah eliminira sve lošije kandidate koji su se prijavili za posao u kraljevskom domaćinstvu.

Objasnila je: “Jedan od testova koji volim raditi, da vidim ima li kandidat potencijalno oko za detalje, jest staviti mrtvu muhu, bilo u kamin, bilo na tepih. Kad mrtva muha bude postavljena, dovodi kandidata u sobu. Nakon što im je dopustila da brzo razgledaju sobu, Tracey ih zatim dovodi do kamina kako bi mu se divili.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Dodala je: “U ovom trenutku očekujem da vide mrtvu muhu i nadam se da će je pokupiti.” To je sjajan test, jer možda će od 10 ljudi polovica kandidata primijetiti muhu.

Jedan od deset će se zapravo sagnuti i pokupiti je i to je ta posebna spremačica kakvu traže, otkriva. Dodala je kako je razlika između domaćice u hotelu s pet zvjezdica i u kraljevskoj palači u obraćanju pažnje na detalje.

Međutim, stres u procesu intervjua mogao bi se isplatiti. Kad je kraljevsko domaćinstvo posljednji put tražilo pripravnika u listopadu prošle godine, uspješnom je kandidatu bilo dopušteno živjeti u palači i pokriveni su mu troškovi hrane i putovanja. O plati nemamo podatke…

Preuzeto sa: miss7.24sata.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije