KulturaLjudiMjestanajnovijePojave

MARIJA KLASIČEK.: „Knjiga  Tama je svojevrsni presjek one tamne strane ljubavi”

Marija Klasiček  je jedna od najpopularnijih i najčitanijih književnica na području regije.

Ružica Ljubičić

Svakim danom stječe sve više obožavatelja koji pobožno čitaju njene tekstove, kolumne, stavove, spoznaje i promišljanja o  aktualnim društvenim događajima iz osobne perspektive.

Upravo je njena iskrenost osvojila čitatelja- Nakon uspješne knjige Na rubovima duše, uskoro dolazi i trilogija Beskraj, a prvi dio se zove Tama. Ovo je prva knjiga koju je kreativna spisateljica izdala u okviru biblioteke Sunce.

Beskraj je duologija koja se sastoji od knjiga Tama i Svjetlo koje simboliziraju jin i jang, lice i naličje ljudske duše i bave se onim najmračnijim s jedne i najljepšim momentima i emocijama unutar nas samih, s druge strane.

„Cijela knjiga zapravo govori da koliko god izazova život pred nas stavio i koliko god nam bilo teško, mračno i naizgled neizdrživo, sunce uvijek izlazi i sve se preživi, iz svega izrastemo bolji i jači.“- poručuje karizmatična Marija.

Klasiček je knjigu posvetila svojoj  vjernoj publici koja je vjerno prati, podržava i koja joj je neopisiva inspiracija i poticaj da nastavi pisati, stvarati i pomicati vlastite granice .kao  i najbližim i najdražim prijateljima. Marija je poznata po tome što  svoje   emotivnije mikseve čuđenje, nezadovoljstva uzbuđenja inspiracija i motivacija, u obliku životnih iskustava  rado dijeli sa svojom publikom.

Sve emocije dijeli s čitateljima

„Sve su to iskrene situacije u kojima se mnogi prepoznaju i mnogo im znači kad vide da netko drugi prolazi ili je prošao slično i iz toga izrastao, pa u svojoj borbi ili boli nisu sami.“- ističe. Naime, svako njeno promišljanje može donijeti nadu mladoj djevojci koja se nalazi u velikim nedoumicama, na raskrižju života, može je motivirati da se konačno pokrene i stane na vlastite noge.

Osim neovisnosti, Marijina glavna tema je ljubav.

„ Ljubav je meni, kao i vjerojatno mnogim mojim kolegicama neiscrpna inspiracija, međutim Tama je svojevrsni presjek one tamne strane ljubavi, odnosno  pokazatelj što ljubav nije, već kako svoje iluzije nazivamo ljubavlju i zbog tog često neizmjerno patimo.

Smatram isto tako da cijeli život učimo što je ljubav, da nas svaka osoba, ne samo naši partneri, već i roditelji, prijatelji, suradnici, djeca uče koliko je ta emocija zapravo plemenita i koliko je svi mi nekome i na neki način uvjetujemo, a da toga nismo ni svjesni.

Mnogima je ovdje brak sinonim za ljubav, ili veza, međutim to su samo definicije nekog odnosa, to ljubav nije. Što je? Taj odgovor svatko mora za sebe pronaći. “- naglašava svestrana autorica.

Djevojčica koja voli čitavim bićem

Marija kaže da smo sve mi uvijek u srcu djevojčice, bilo s desetak godina, bilo sa šezdeset, i važno je da tu iskričavu radost u sebi sačuvamo jer nam ona daje motivaciju i vodi nas kroz život.

„Kad to namjerno utiremo, gubimo sebe. Smatram da se djevojčica i zrela žena  se  ne isključuju već jednostavno nadopunjuju. U poslu znam čas donositi teške odluke, a čas kasnije voditi vesele, kreativne razgovore o dizajnu naslovnice nove knjige ili nekom projektu kojem se veselim, u oba su slučaja i žena i djevojčica prisutne, samo ovisno o situaciji reagiram ozbiljnije ili opuštenije.

To su nijanse. Mi smo svi previše strogi prema sebi, život shvaćamo silno ozbiljno i mislimo da smo neodgovorni ako se opustimo i djetinje prepustimo i veselimo, a zapravo kad smo svoji, veseli kao djeca, tad najviše postižemo“- naglašava Klasiček.

Brojni uspješni projekti

Marija je vlasnica izdavačke kuće Lion media i izvršna urednica dva čitana portala Amazonke .com  koje su od malog bloga, postale Internet senzacija, osobito u posljednjih godinu dana i  About,men koji je definitivno srušio i ruši i stereotipe o muškarcima kao neandertalcima koji su usmjereni samo na nogomet, seks i automobile.

Jer to je zaista samo etiketa koja je daleko od istine. Klasiček je oduvijek  bile predana projektima koje je pokrenula i ljudima koje ima u svom svijetu.

„To zahtjeva skoro cijelu mene, često mi zada udarce, ali nikad se još nisam pokajala što sam voljela, stvarala, nekog podržavala, u nešto ili neki odnos ulagala, jer ljubav se uvijek vrati u nekom obliku.

Svjesna sam da ljudi dolaze i prolaze, jer samo je mijena u životu stalna, stoga kad do nekog rastanka i dođe prihvatim bogatstvo iskustva koje je ostalo i pretvorim to u svoju inspiraciju. Nikad zbog ljubavi ne bih žalila, jedino bih mogla žaliti ako ne bih umjela ljubiti, tada bi to bio uzalud potraćen život “ iskreno  priznaje Marija.

Ljubav i radost kao pokretači

Ovu svestranu književnicu, novinarku, kolumnisticu, urednicu i uspješnu poslovnu ženu pokreće  radost i ljubav.

„Koliko god nam se dani nekad činili monotoni, ma koliko da živimo u stresnim i izazovnim vremenima i ma koliko da nam se često čini da smo sami i nevažni. Nismo, mi smo dar i svaki dan pred nama je dar.

Ako prihvatimo tako gledati na svijet i na svoje postojanje, lakše ćemo se sa svime suočiti i iz toga izrasti kao pobjednici.“ – zaključuje marljiva Klasiček.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije