Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestŽivot

Velika istina: Vaši budući ili sadašnji partneri su više zabrinuti zbog toga kako oni izgledaju goli nego kako vi izgledate

Bez obzira koliko je neko “u formi”, “istreniran” ili “isklesan”, taj neko se vjerovatno osjeća i dalje nesigurno u vezi sa nekim dijelom svog tijela.

Prevela: Anja Delić Redakcija

instagram / thelovedrive

To je vjerovatno zato što je, na neki način, nemoguće postići ideal društva o tome kako se izgleda savršeno ili kako izgleda savršeno tijelo (jer ne postoji idealno ili savršeno tijelo).

Fitness industrija postoji da bi vam prodala određeni režim, pilulu ili novu dijetu, a ne da vam pomogne da prihvatite tijelo koje imate trenutno, danas, sa svim pregibima i ostalim.

I žao mi je što nesigurnosti koje nosimo mogu stati na put ostvarivanju ljubavne, iscjeljujuće i nježne veze sa drugim golim tijelom.

Seks može biti nevjerovatno ljekovit ako se predate u cjelosti (um, tijelo, dušu i srce) osobi koja će vas dočekati nježnim i sigurnim rukama.  

I, nažalost, nesigurnosti vas mogu spriječiti da se otvorite onoj vrsti veze koja bi na kraju mogla pomoći da se riješite tih istih nesigurnosti.

To je veoma neslana kosmička šala.

Umjesto što čekate da dođete u “bolju formu” prije nego se skinete, recite ovo:

“Teško mi je da ovo priznam, ali osjećam se pomalo nesigurno u vezi sa svojim tijelom. Ponekad me to spriječava da uživam u seksu, a to zaista ne želim. Samo želim da to podijelim s tobom.”

Posmatrajte kako će odreagovati.

Većina ljudi za koje vrijedi skinuti se će ili podijeliti svoju ranjivost i nesigurnost ili će vam pokušati pomoći sa vašim.

I, ovo skoro da mogu garantovati, vaši budući ili sadašnji partneri su više zabrinuti zbog toga kako oni izgledaju goli nego kako vi izgledate.

Seks može biti nevjerovatno iscjeljujuće iskustvo ako mu dozvolite (i praktikujete ga sa voljenim i sigurnim ljudima).

Kako se vi nosite sa svojim nesigurnostima?

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije