najnovijePreduzetništvo

Tražite organizatorku vjenčanja? Azra je osoba koja vam je potrebna!

Azra Likić je osnovala agenciju za organizaciju događaja, prvenstveno vjenčanja – Zuzu Weddings & Events.

Azra je rođena na dan žena i po struci je magistar turizma i zaštite životne sredine.

Redakcija

Radi dosta dugo, još od srednje škole kada je radila aktivnu praksu u jednom hostelu ju je na kraju dovelo do rada u hotelskoj grupaciji Europe gdje je bila menadžer prodaje.

Azra je jedna od 15 učesnica projekta #go4digitalidentity koji realizuje Inovacioni centar Banja Luka uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih država u Bosni i Hercegovini.

Projekat je zamišljen je kao podrška preduzetnicama od 19 do 40 godina starosti koje nude svoje proizvode/usluge u BiH, a koje su zbog pandemije izazvane virusom COVID 19 suočene sa poteškoćama u svakodnevnom poslovanju. 

  1. Kako ste došli na ideju za pokretanje biznisa?

 Ljubav prema organizaciji događaja se desila spontano i nastala je prije nekih pet godina. No, uvijek je bila nekako po strani kao hobi a ponajviše zbog nesigurnosti i nedostatka hrabrosti za jedan sasvim novi korak.

Ali, desilo se i to. Odlučila sam se da se maksimalno posvetim poslu koji volim, da svu svoju energiju i trud usmjeravam u ono što me čini sretnom i tako je zapravo nastala Zuzu Weddings & Events, agencija za organizaciju vjenčanja i drugih događaja. 

  1. Šta ćete nuditi na tržištu?

Ja sam organizatorica vjenčanja i moj posao je da mladenci uživaju u danu i momentima koji se više neće ponoviti. Proces do samog vjenčanja koji je zapravo kruna rada i truda je dosta dug i nije svima zabavan i jednostavan.

Mnogim parovima planiranje predstavlja stres i brigu što je apsolutno razumljivo jer iziskuje mnogo rada, a većina njih su zaposleni. Zato sam ja tu. Tu sam da preuzmem sav teret, brigu i stres na sebe a da svoje klijente poštedim i pružim im jedno uzbudljivo putovanje do samog cilja kada će jedno drugom reći DA.

Zuzu Vjenčanja su vjenčanja od A do DA, moj angažman podrazumijeva poptuno planiranje tokom kojeg pronalazim idealne lokacije, bendove, fotografe, najljepši ukus torte, osmišljavam idejne koncepte i predlažem dekoracije, pomažem pri izradi protokola i još mnogo sitnih detalja koje nam iskoče u tom procesu planiranja.

Uz moj angažman moji klijenti su oslobođeni svake brige, jer sam ja tu i dajem sve od sebe da će se sve kockice posložiti i napraviti jedan savršen mozaik. Na sam dan vjenčanja pratim sve pripreme, provjeravam dobavljače, reagujem ako nešto krene po zlu i za kraj dočekujem goste i tu sam da im ništa tokom večeri ne zafali.

  1. Kako je korona utica na vaše poslovanje, sa kojim izazovima ste se susrele, kako ste ih prevazišle?

Kao i mnoge druge djelatnosti korona nas je usporila, ali je i donijela nova iskustva a to je rad na manjim, intimnijim vjenčanjima koja su zaista toliko magična da sam u jednom trenutku razmišljala da se posvetim samo mini vjenčanjima.

  1. Šta je za vas značilo učešće u ovom programu, šta ste naučile, da li možete to znanje primijeniti?

 Kroz projekat #go4digitalidentity sam dobila priliku da naučim mnogo o samom predstavljanu u digitalnom svijetu što mi mnogo znači jer i bez korone moj osnovni kanal komunikacije je upravo digitalni svijet i društvene mreže.

  1. Šta biste poručili drugim ženama koje žele da pokrenu vlastiti biznis?

 Tokom kampa sam imala priliku da se uvjerim da rečenica ‘žena je ženi vuk’ zaista nema smisla, jer sam upoznala 15ak divnih žena koje jednako vole svoj posao kao što ja volim svoj i koje su vjetar u leđa. Tako i ja želim biti nekom vjetar u leđa, pa makar to bila ista djelatnost, da naprave taj korak i budu žene poduzetnice jer mi smo žene i možemo sve!

“Objavljivanje ovog teksta je finansirano grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State).  Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.“

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije