najnovijeSponzorisano

Olovke kojima se ispisuje istorija  

Ručno rađene olovke i nalivpera, isnpirisane osobama, pojedincma, naučnicima, diplomatama i svima koji  kroz svoje znanje, mudrost, dar u rukama ili potpis ostavljaju vječni trag u vremenu i istoriji.

Redakcija

Snaga, moć i hrabrost, ali i sposobnost građenja odnosa, razvoja ekonomije i napretka  Bosne i Hercegovine od strane Kotromanića su ostavile neizbrisiv trag u istoriji, ne samo u Bosni i Hercegovini nego i cijelom svijetu.

Otvorili su puteve trgovine za Bosnu i Hercegovinu, mogućnost razmjene sa cijelim svijetom i dali pečat koji je bio početak razvoja zemlje u ekonomskom, razvojnom i trgovinskom segmentu.

Ako uzmemo u obzir jednu cijelu vremensku liniju koja nas dijeli skoro 800. godina od ove dinastije, ako uzmemo velike stvari koje je ostavljao um, a potpisivala ruka, pronašao sam veliku inspiraciju u onome što je i tada, a i sada značio jedan istorijski simbol  – Potpis i Pisana riječ. 

Od povelja pa do Ugovora, od knjiga do dnevnika i zapisa koji su prepisivani, pa do kvaliteta tinti i i papira koje su ostavljale vječni trag upravo su odraz autentičnosti, karaktera, stava, traga koji se stvara i vječno ostaje. Ispisuje istoriju, odnose, gradi novu vrijednost i povezuje ljude.

Upravo u ovim simbolima je nastala je vječna inspiracija i hobi koji je danas dobio i oblik u proizvodu i Brand -u, simbolično nazvanim “Kotromanich”:

  • Ručni Rad
  • Nova vrijednost stvarana fokusom, posvećenosti, kvalitenim materijalima , konstantnim usaršavanjem i radom rukama.
  • Inspiracija u  ljudima, osobama, pojedincima, naučnicima, diplomatama koji su kroz svoje znanje, mudrost, dar kroz ruke ili potpis ostavili ogroman trag u vremenu i istoriji
  • Kotromanich – Snaga, moć i hrabrost, ali i sposobnost građenja odnosa, razvoja ekonomije i napretka  Bosne i Hercegovine od strane ove porodice su ostavile neizbrisiv trag u istoriji
  • Potpis i Pisana riječ kao simbol istorijskog traga

Upravo kroz ove simbole koji cjeloživotno isnpirišu nastao je Hobi koji se razvija već 5 godina –  “Kotromanich”, a koji je u 2021. godini iz hobija pretvoren u Poslovni poduhvat:

Ručno rađene olovke i nalivpera, isnpirisane osobama, pojedincma, naučnicima, diplomatama i svima koji  kroz svoje znanje, mudrost, dar u rukama ili potpis ostavljaju vječni trag u vremenu i istoriji.

Simbol našeg stvaralaštva Nove vrijednosti jeste svaki potpis koji naše olovke i nalivpera vječno zabilježe sa vizijom da svaki papir koji se potpisuje našim olovkama ostavi važan trag, upravo kao što smo mi pronašli svoju inspiraciju u vječnom tragu koji je potpisivala porodica “Kotromanich” kada je u pitanju ekonosmki razvoj jednog dijela Evrope.

Za proizvodnju svake olovke se utroši između 5 i 20 dana a nekada i više, ručnog rada i prilagođavanja svakog detalja na olovci osobi kojoj je namjenjena. Svaka Kotromanich olovka je ručno izrađena u malom timu koji preferiraju stare tehnike za izradu olovke za stvaranje ekskluzivnih umjetničkih djela. Naša radionica je oaza tradicionalnih vještina obrta koji se pomalo gase u svijetu.

“Kotromanich” pažljivo bira materijale iz cijelog svijeta, koji su, uglavnom, prirodnog porijekla i neki ručno pripremljeni a sve u svrhu stvaranja proizvoda od izuzetne vrijednosti, kako simbolično tako i kroz svaki detalj koji svaka olovka ili nalivpero nose. Plemeniti materijali, visoke vrijednosti, nježni pod rukom i sa vječnom garancijom.

Mnogo ljubavi unosimo u svaki naš proizvod, a naročito kada se radi o proizvodima koji su rađeni od potpuno prirodnih materijala. Tu ljubav i energiju predajemo vama. Svaki naš proizvod je unikatan, autentičan i ima svoj broj i oznaku.”


Inspiraciju pronalazimo u vrijednim pojedincima našeg doba, želimo da naš Brand ne priča o nama, nego upravo o svima onima koji će našom olovkog potpisati vrijedne akte, papire, dvnevnike ili poruke i time graditi nove odnose, kako među ljudima, firmama, tako i među državana i narodima.

Ni svako stvaralaštvo nije isto, upravo kao ni svaka osoba koja posjeduje određeni dar i gradi novu vrijednost, ne stvara istu u istom ili sličnom okruženju. Takođe, ni navike pisanja nisu za svakog potpuno iste. Iz tog razloga je Kotromancih razvio dva proizvoda:

  • Ručno rađene Olovke
  • Ručno rađena NalivPera

Više detalja pogledajte na: https://kotromanich.com/

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije