najnovijePreduzetništvo

Danijela Simić: InLingua – centar za strane jezike

Danijela Simić je osnovala Centar za strane jezike InLingua.

Redakcija

Danijela je završila gimnaziju u Bijeljini, zatim osnovne i master studije na Filološkom fakultetu univerziteta u Beogradu, odsek za engleski jezik i književnost.

Od 2014. je i sudski tumač za engleski jezik i aktivno se bavi prevođenjem. Iza nje je dvanaestogodišnje iskustvo u nastavi, stečeno u privatnoj školi i u državnim školama (osnovne i srednje).

U prethodnoj privatnoj školi u kojoj je radila, imala je priliku da prođe kroz sve nivoe kurseva, od preschool do C2, a obavljala je i poslove kooordinatora za nastavu.

Danijela je jedna od 15 učesnica projekta #go4digitalidentity koji realizuje Inovacioni centar Banja Luka uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih država u Bosni i Hercegovini. Projekat je zamišljen je kao podrška preduzetnicama od 19 do 40 godina starosti koje nude svoje proizvode/usluge u BiH, a koje su zbog pandemije izazvane virusom COVID 19 suočene sa poteškoćama u svakodnevnom poslovanju.

  1. Kako ste došli na ideju za pokretanje biznisa?

Privatne škole stranih jezika kao neformalni element u učenju stranih jezika značajno doprinose kvalitetu i poboljšanju samog procesa usvajanja stranog jezika. Njihova prednost je što u odnosu na formalno obrazovanje imaju manje grupe učenika, koje su više zainteresovane za učenje i rad, a sami časovi su koncipirani tako da stavljaju akcenat na praktično znanje.

Ja sam veliki entuzijasta, volim svoj posao, strpljiva sam i kreativna, a pre svega dovoljno stručna. Da bi poslovni poduhvat ovog tipa bio uspešan, deca moraju da vas vole, da uživaju u učenju jezika, da ga uče sa radošću i na jedan zabavan način. Ključ uspeha je da ja i moji polaznici rastemo zajedno.

  1. Šta ćete nuditi na tržištu?

Centar za strane jezike InLingua iz svoje ponude izdvaja kurseve engleskog jezika na svim nivoima za decu i tinejdžere, kurseve nemačkog i italijanskog jezika. Pored toga, bavimo se i prevodima sa i bez pečata sudskog tumača za engleski jezik. Centar se nalazi u ulici Ive Andrića 10c, Intergaj Bijeljina, moderno je opremljen kako bi odgovorio najvišim standardima struke.

Tim ljudi koji pored mene stoji iza Centra je stručan i kvalitetan. Svi kursevi su u skladu sa CEFR jezičkom skalom (A1-C2). Nakon završenog kursa, dobija se sertifikat Centra. Prati se rad dece kroz testove, diktate i semestralne izveštaje.

Radimo i pripremu za polaganje Cambridge međunarodnih ispita. Dostupni smo i online preko zoom aplikacije.

  1. Kako je korona utica na vaše poslovanje, sa kojim izazovima ste se susrele, kako ste ih prevazišle?

Centar InLingua je otvorio svoja vrata u februaru 2021. Godine, u teškoj i izazovnoj godini pandemije korona virusa. Već nakon mesec dana poslovanja, primorani smo bili da obustavimo rad na 15 radnih dana, ali se i to prevazišlo delimično online nastavom, delimično nadoknadom, a najviše razumevanjem polaznika za situaciju u kojoj smo.

Tradicionalan način izvođenja nastave ništa ne može da zameni i taj faktor ljudskog kontakta, atmosfere i razmene energije. Leto je samo po sebi izazovno za privatne škole zbog raspusta i činjenice da pratimo školsku godinu, ali se i to prevaziđe prevodima i kreativnim radionicama ili intenzivnim kursevima u mesecu avgustu.

  1. Šta je za vas značilo učešće u ovom programu, šta ste naučile, da li možete to znanje primijeniti?

Učešće u programu gofordigitalidentity mi je puno značilo. Želela sam da naučim stvari vezane za digitalni marketing i stekla sam osnove. Predavanja su bila jako korisna, kao i širenje mreže kontakata.

  1. Šta biste poručili drugim ženama koje žele da pokrenu vlastiti biznis?

Samo napred

“Objavljivanje ovog teksta je finansirano grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State).  Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.“

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije