najnovijeSponzorisano

Ingea bio: Kvalitet kakav zaslužuje vaša koža

Inga Krešić je idejni tvorac brenda prirodne kozmetike Ingea bio.

Redakcija

Karijeru je počela graditi prije više od deset godina uz pokojnog oca Antu, uz kojeg je spoznala sve blagodati koje nam daje priroda, naročito u Hercegovini.

Konstantno učenje i rad s pčelinjim proizvodima iz Pčelarstva Krešić, koji su kreirani za podizanje kvalitete života, probudili su želju za otkrivanjem novih srodnih područja.

Čestim upitima okoline i tadašnjih klijenata, svoje daljnje educiranje je usmjerila na izučavanje fitoaromaterapije, te počela s kreiranjem vlastitih proizvoda. Nakon nekog vremena, osnovala je samostalnu firmu Ingea bio, te svakodnevni educiranjem, radom i trudom pokušava biti što bolja u svom poslu. Danas se može pohvaliti širokom paletom proizvoda u Ingei bio, te nastavkom bavljenja apiterapijom u Pčelarstvu Krešić.

Ejla, kao predstavnica tima Ingea bio, je jedna od 15 učesnica projekta #go4digitalidentity koji realizuje Inovacioni centar Banja Luka uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih država u Bosni i Hercegovini.

Projekat je zamišljen kao podrška preduzetnicama od 19 do 40 godina starosti koje nude svoje proizvode/usluge u BiH, a koje su zbog pandemije izazvane virusom COVID 19 suočene sa poteškoćama u svakodnevnom poslovanju.

Tim Ingea Bio je osvojio sredstva za realizaciju marketinške kampanje u vrijednosti od 3.000KM.

  1. Kako ste došli na ideju za pokretanje biznisa?

 Kao što sam već spomenula, s ocem sam radila u veoma srodnom sektoru, no kada sam otkrila da za rad s prirodnom kozmetikom ima dosta prostora na našem tržištu, odlučila sam se okrenuti izradi prirodne kozmetike.

  1. Šta nudite na tržištu?

U našem raznovrsnom asortimanu je više od trideset proizvoda za njegu kože; kreme, pilinzi, fluidi, serumi, maslaci, tonici, balzami… Većina je razvrstana u neke od cjelogodišnjih ili sezonskih kolekcija proizvoda.

Najmlađa kolekcija naziva Multifunction Gold Formula, sastoji se od pet proizvoda namijenjenih njezi zrele kože. Ukoliko se koriste po preporuci i u određenim koracima, mogu znatno umanjiti vidljive znakove starenja. To su: maglica za lice Gold mist, uljni serum, dnevna krema Collagen shoot, fluid te noćna krema Night boost.

Tu je naravno i kolekcija za sve dame koje muku muče sa nerado viđenim gostom- celulitom. Hello Pretty Body kolekcija osim pilinga, gela i ulja ima i jednog pomalo neobičnog člana- čaj, tako da je anticelulitna borba pokrivena na svim ”bojnim poljima“.

Riješenje za još jedan važan problem-akne, nalazi se u kolekciiji #noAkne. Maska za lice, tonik, sapun i melem na bazi eteričnih ulja poznstih po antiupalnoj funkciji jako dobro rade svoj posao. No ukoliko su akne neobične za dob, regiju u kojoj se nalaze ili slično, bilo bi dobro pronaći uzrok, jer je koža u većini slučajeva samo refleksija stanja unutar organizma.

U zimskim danima među naim kupcima iznimno je draga  SKIN LOVE kolekcija. Maslac za tijelo, piling za lice i krema za ruke iznimno su kremasti i mirisni proizvodi. Shea mastac i bademovo ulje, koji čine glavne sastojke ovih proizvoda, iznimno su pogodni za razmaziti kožu u hladnim zimskim danima, kada joj je potrebna posebna zaštita.

Naši proizvodi dostupni su na našem web shopu ingeabio.com, a kontaktirati nas

možete i putem društvenih mreža Facebook i Instagram službenog profila @ingeabio. Za sve koji žele preferiraju tradicionalni način kupovine naših proizvoda, slobodno nas potražite u našem uredu u sklopu proizvodnog prostora u Strugama pored Čapljine.

  1. Kako je korona utica na vaše poslovanje, sa kojim izazovima ste se susrele, kako ste ih prevazišle?

Kao i na svakog poduzetnika, pogotovo malog, ova pandemija je ostavila određene posljedice. No upravo taj smanjeni obujam posla pokušali smo iskoristiti na što bolji način. Iskušavanje novih receptura, sređivanje postojećih proizvoda, lansiranje novih….

  1. Šta je za vas značilo učešće u ovom programu, šta ste naučile, da li možete to znanje primijeniti?

Kroz sudjelovanje u programu naša Ejla je osvojila nagradu za realizaciju kampanje za Ingea bio. Jako smo sretni i ponosni zbog toga. To nam daje dodatni vjetar u leđa da naše prodajne aktivnosti usmjerimo ka Online prodaji.

Mnogo smo naučili o Online prodaji, brendiranju i kvalitetnom vođenju društvenim mreža. Radujemo se realizaciji kampanje za novogodišnje Ingea bio poklon pakete  i promociji SKIN LOVE kolekcije.

  1. Šta biste poručili drugim ženama koje žele da pokrenu vlastiti biznis?

Neka budu hrabre i ustrajne! Prepreke se nalaze na svakom uglu, ali nemojte odustajati. Naoružajte se strpljenjem, znanjem, prijateljima koji poznaju razna područja… i ne bojte se pitati za pomoć! Tko pita, ne skita! Danas u BiH nije lako pokrenuti bilo kakav oblik posla, no ukoliko čvrsto vjerujete u svoju poslovnu ideju, ne dajte da vas bilo što spriječi!

“Objavljivanje ovog teksta je finansirano grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State).  Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.“

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije