najnovijePraktična LolaZabavna Lola

Trikovi koje ćemo posuditi iz nove Chanel Métiers d’Art kolekcije

Na drugo i ne pomišljamo jer nam standard ne dozvoljava bilo kakvu “bahatost”!

Redakcija

stylezurnal.com

Na drugo i ne pomišljamo jer nam standard ne dozvoljava bilo kakvu “bahatost”!

Odabir lokacija za velike modne brendove kao što je Chanel je priča za sebe. Sve mora biti autentično i originalno kako bi se mogla ispričati priča i na kraju postaviti kao pravi show. Virginie Viard koja već nekoliko sezona nosi kreativnu Chanel palicu, za održavanje revije za PRE-FALL 2022 kolekciju odabrala je Le19M, svojevrsnu instituciju u Parizu koja je posvećena stvaranju i prenošenju “modnih” zanata.

Trokutasto arhitektonsko zdanje savršeno se uklopilo u priču o novoj kolekciji koju je radno nazvala “Metropolitan”. Chanel je uradio i živahne grafičke ilustracije u kojima su modeli, koji su nosili kolekciju, prikazani u imaginarnim svjetovima inspiriranim s osam velikih Métiers d’art (Lesage, Lemarié, Massaro, Maison Michel, Goossens, Desrues, Atelier Montex i Lognon). Rekli bismo veličanstvena slava krojačkih velikana u suvremenom ruhu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Le19M (@le19m)

Priča je konstruirana je kako bi odala počast i slavu krojačkim zanatima koji još uvijek njeguju tradiciju ručne izrade. Sve je ipak postavljeno u novom suvremenom kontekstom i sa sveprisutnom logomanijom, pa je slovo C i cijeli Chanel logo bio primarni detalj na odjevnim komadima.

S tim što je i kod tvid jaknica Viard aludirala na streetwear i utjecaj trenirki i duksa u odjevnim kombinacijama. Ali sve te kompozicije u Chanel kolekciji napravljene su u duhu ručne izrade i stoje kao oda krojačkom zanatu koji sve više gubi svoju vrijednost i opstanak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mirjam Flatau (@mija_mija)

Cijela Chanel priča ovaj put kombinira simbol i slavu modne kuće Chanel, povijesni modni savoir-faire i jedinstvenu arhitekturu kompleksa Le19M gdje se stvaraju snovi. Smisleno i vrijedno spomena, upravo danas i u ovo vrijeme. Virginie Viard je ovom revijom napravila magiju kakvu couture revije i trebaju imati.

U nastavku pogledajte u kojim su kombinacijama modne insajderice ispratile show kao i najefektnije Chanel lookove od kojih ćemo posuditi detalje ili inspiraciju za naše kombinacije s onim što imamo u ormaru.

@pernilleteisbaek

@lindatol_

@mija_mija

@louloudesaison

A tu mislimo na to kako lako možemo kombinirati saten ili svilu u kroju haljine s pletivom, kako kombinirati kožne hlače koje traže slojevitost u zimskoj varijanti , ali ne i kaotičnost u uzorcima i bojama te kako tvid ljubi sve vrste materijala, pa i one svečane kombinacije. A o nakitu kao detalju da i ne govorimo, sve pršti nakitom i to u pravo vrijeme za festive odjevne kombinacije koje te detalje i traže.

CHANEL/vogue.com

CHANEL/vogue.com

CHANEL/vogue.com

CHANEL/vogue.com

CHANEL/vogue.com

CHANEL/vogue.com

CHANEL/vogue.com

CHANEL/vogue.com

CHANEL/vogue.com

CHANEL/vogue.com

CHANEL/vogue.com

CHANEL/vogue.com

Preuzeto sa: stylezurnal.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije