Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestŽivot

I ja saundtrek za batine imam

Sa mojih 15 godina misliš da se divno ljubiš, imaš seks, čuvaš i dalje lutke, slušaš “sve”, tražiš i dalje mamu i tatu.

Sa mojih 15 godina si uvek “prvi i poslednji put zaljubljen”

Redakcija

magdajanjic.tumblr.com

Tad otkriješ cigarete i alkohol, Zločin i kaznu. Raj.
Sa tih mojih 15 imaš veliku ljubav, onu sa postera, onu preku puta…Dopisuješ se sa drugaricama preko sveske, misliš da svaka pesma govori baš o tebi.

Onda dobiješ šamarčinu, ne od života, već od te “najveće ljubavi” i pomisliš na sve one bezbrižne trenutke kako kradeš roditeljima cigare, erotske časopise, opravdanja za fizičko.
Posle drugog šamara misliš da je to prava ljubav, da to tako treba i čuvaš je samo za sebe. Na pitanje roditelja šta se desilo, odlučno kažeš: “Pala sam”.

Posle trećeg i četvrtog šamara neka budala iz škole ti se nasmeje. Jednom, dvaput…budala se i dalje smeši kad te vidi. Ti misliš “koja budala”, čuvam pravu ljubav.

Peti, šesti šamar i otpadne ti sa uveta omiljena minđuša. E, pa jebiga. Velika je to žrtva, ali događa se. Ustaješ svaki put i prestaneš da nosiš minđuše, da ne provali mama. Što više ustaješ, više veruješ u tu ljubav, dok ti se budala iz škole i dalje smešila.

Prošlo je 19 godina od tada. Više ne nosiš minđuše i ne ustaješ. Grizeš sebi ruku kad se setiš “velike ljubavi” i na svaki neprijateljski dodir potežeš nož.

I dalje ne znam kad sam postala žena. Sa prvom menstruacijom ili sa prvom pljugom, prvim seksom ili prvim ustajanjem sa zemlje.I dalje nešto polomim kad sam bespomoćna. Tako je stradao jedan laptop.

Stop nasilju.

Preuzeto sa:  magdajanjic.tumblr.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije