Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPorodicaŽivot

Kod nas je femicid sinonim za ženu kurvu koja bolje i nije zaslužila

Odavno smo apsolvirali da su sve žene kurve.

Nemojte govoriti da nije tako, kad svi znamo da jeste.

Jelena Pralica

Sama sam bila i biću kurva zbog milion stvari i sutuacija, a tako je i sa svim drugim ženama koje poznajem.
I ne, to ne misle samo potpuni stranci, već i oni koji su nam najbliži. Ovdje će svakoj ženi svako, bez imalo pardona, pripisati da je kurva i, samim tim, argumentovati svako zlo koje joj je nanijeto.

Mi tvrdokorno učimo djevojčice da trpe, da su ponizne, da su uvijek slabe, da se ne bore za sebe, da ne smiju otići, da ne smiju izabrati nešto drugo, pa čak ni potpuno drugi i drugačiji život.

Inače, odmah je kurva, jer mi to tako najlakše pojasnimo i sve dođe na svoje. Zna se ko je kriv i zašto. A i šta se radi sa krivcima.
Međutim, imamo mali problem – to što sam kurva, ne daje nikome za pravo da mi uradi bilo šta, a najmanje da me ubije!

Svako prema meni takvoj ima pravo da se postavi kako smatra da (ne) zaslužujem, a institucije postoje za regulisanje odnosa koji izlaze iz domena dobre volje i želje.

Kod nas je femicid sinonim za ženu kurvu koja bolje i nije zaslužila, a isto od jutros čitam povodom strahote koja se desila u mojoj Dubici.
Ne znam ko je ubijena žena – iz medijskih napisa sam saznala da je majka troje djece!!!, a iz komentara na objave da je – kurva. I da je to i zaslužila!

Prvo, koje su to stavke po kojima je, nakon dovoljnog broja, neko kurva? Drugo, koje su to moralne gromade ustanovile? Treće, sve i da neka žena to jeste, znači li to da neko ima pravo da joj sudi zbog toga?

Čitam komentare da je trebala biti bolja žena, uzornija supruga. Da je trebala ovo, trebala ono, jer onda ne bi došlo do ove tragedije. Znači, kriva je!

Ljudi, jeste li normalni?! Nema opravdanja za ubistvo, nema opravdanja za ubistvo ikoga pred očima njegove djece! Je li možete zamisliti užas koji su ta djeca doživjela?! Je li mislite da je bolje da imaju živu majku koja je kurva (jer kažu da je to bila i zato se sve desilo) ili majku koja je mrtva?! Je li možete ostaviti ženu da bar počiva u miru?!

Nek nam je Bog na pomoći! Al teško…

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije