KulturaLjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojave

Marina Radoš: Camilla, pametna žena koju svijet mrzi jer im je ružna

Kraljica Elizabeta iznenadila je svijet objavom da želi da Camilla, supruga njezinog sina Charlesa, postane kraljica kada on postane kralj.

Marina Radoš

Na dan vjenčanja Charlesa i Camille objavljeno je da Camilla neće nositi titulu princeze od Walesa, koja joj zakonski pripada, kao i da neće postati kraljica (Queen consort) kada Charles sjedne na britansko prijestolje.

Camilla, potpuno svjesna da je Velika Britanija mrzi, nije se gurala da pokupi titule koje joj pripadaju.

No, svekrva ju je pred smrt odlučila počastiti i nagraditi. Možda i oprati savjest jer joj nije postala snaha kada je Charles to prvi put poželio.

Priča o Camilli, pametnoj, obrazovanoj i duhovitoj ženi koju budući kralj Velike Britanije voli cijeli svoj život, seže u sedamdesete godine prošlog stoljeća. Camilla, iako bliska kraljevskoj obitelji, nije bila pogodna mladenka za budućeg kralja iako ju je obožavao. Nije imala plavu krv i seksala se prije nego što je upoznala princa.

Kada je postalo jasno da kraljica neće dozvoliti brak Charlesa i Camille, njega su poslali u vojsku, a ona se udala. Nije ostala u sobi i plakala. Nikada nije dozvolila da je zgazi muškarac.

Svijet je potom upoznao princezu Dianu, rođenu u aristokratskoj obitelji Spencer, kojoj je ugovoren brak s princom Charlesom. Diana je imala 20 godina, nije se seksala prije nego je ugledala Charlesa i imala je sve fizičke osobine princeze iz bajke.

U nemjerljivom obožavanju Diane svijet stalno zaboravlja da je ona pristala na ugovoreni brak s nepoznatim čovjekom kojeg je prije vjenčanja vidjela devet ili deset puta i oslovljavala sa „sir“. Uslijedilo je 15 godina obožavanja princeze Diane i mržnje prema Camilli.

Ako se realno analizira zašto je svijet obožavao Dianu, koja, ruku na srce, nije bila posebno obrazovana, pametna i elokventna žena i zašto se toliko mrzila Camilla, žena koju budući kralj voli cijeli život, dolazi se do zaključka da je stvar jednostavna – Diana je bila lijepa, Camilla nije bila lijepa.

I to je otprilike sve.

Kada princ Charles govori o Camilli stalno naglašava kako s njom obožava razgovarati. Stalno govori o njezinom duhu, o njezinim interesima. Stalno priča kako vole iste knjige i predstave i imaju isti smisao za humor. Ako mene pitate, to jeste bajka.

Posljednjih 40 godina u medijima i javnosti čuju se samo žalopojke o princezi Diani, a nitko nikada nije čuo ni Camillu ni Charlesa. Posljednjih 40 godina Camillu kamenuju i okrivljuju što se raspao, pazite sad, ugovoreni brak dvoje ljudi koji se nisu poznavali i koji nisu imali niti jedan zajednički interes.

Zamislite da je bilo obratno. Da je princeza Diana bila manje atraktivna plemkinja, a Camilla ljepotica koju princ voli cijeli život. Jel da da bi se njihova ljubavna priča smatrala najljepšom bajkom u povijesti kraljevske obitelji?

Da. Ljubav bi pobijedila sve prepreke i ugovorene brakove. Kralj bi konačno dobio svoju kraljicu.

No, Camilla je realno manje lijepa od Diane i to je bio sav njezin grijeh. To je sav njezin grijeh i 2022. godine.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije