najnovijeNaslovna vijestPraktična LolaRadoznala LolaSponzorisanoŽivot

Savjeti za uređenje doma BEZ STRESA

Kupovina svog stana ili kuće jedna je od najvažnijih životnih odluka koje ćete u životu donijeti.  U isto vrijeme je uzbudljivo, ali i zastrašujuće posebno kad shvatite koliko vas posla čeka kad je u pitanju uređenje i kupovina namještaja. 

Jelena Računica Šatara

Prije nego što se preselite u vaš „zauvijek dom“ potrebno je sve srediti, a to je dodatni stres posebno kad imate ograničen budžet koji ne smijete prekoračiti.  Mi smo tu da vam damo savjete koji će vam sigurno pomoći da svoj stan sredite sa što manje stresa i nerviranja.

Obećavamo!

Raščistite nered

Prvi i osnovni korak koji treba da uradite jeste da pregledate sve svoje stvari koje planirate ponijeti u novi stan.  Najbolja stvar koju možete uraditi jeste da se riješite svih stvari koje ne koristite duže vrijeme. Poklonite ili donirajte stvari koje ne možete zamisliti u svom novom domu i koje se kose sa dizajnom koji želite.  Ako cijeli stan namještate od nule onda vam toplo preporučujemo da ostavite samo one lične stvari i one za koje ste sentimentalo vezani.

Potražite stručnu pomoć

Ljudi koji su profesionalci u svom poslu će vam sigurno smanjiti nivo stresa i skratiti cijeli proces.  Gala Home, kompanija iz Mostara ima višegodišnje iskustvo u izradi konceptualnih rješenja za uređenje interijera po mjeri.

Oni će svim vašim zahtjevima pristupiti profesionalno, paziće na vaš budžet i uradiće ono najbolje kako biste dobili dom iz snova sa što manje stresa.  Kod njih ćete dobiti razgovor sa stručnim timom arhitekata, konzalting usluga, izradu idejnog i izvedbenog projekta, izradu vruhnske 3D vizualizacije kao i nadzor pri izradi i montaži namještaja.

Isplanirajte budžet

Prije nego što angažujete stručni tim veoma je važno da planirate budžet i da od njega ne odstupate.  Kada uređujete svoj dom veoma je lako pogubiti konce i kupovati razne sitnice bez reda i smisla.  I zato je važno da odvojite određenu svotu novaca za one najvažnije, velike stvari. Uvijek je dobra opcija da stvari koje možete radite po mjeri, jer na taj način možete uticati na cijenu.  U Gala Home možete naći sjajne, kvalitetne materijale za izradu namještaja po mjeri.  Od pločastih materijala,  bijele tehnike, okova, sudopera i slavina.

Upoznajte potencijalni prostor i  detaljno osmislite plan opremanja

Jedan od najboljih načina da svoj dom sredite baš po vašoj mjeri i ukusu je  opremanje interijera po mjeri, na taj način investirate u vaš dom što će kao rezultat sigurno donijeti dugoročno zadovoljstvo i održivost vaše kuhinje, spavaće sobe, ormara i ostalih kutaka vašeg doma po mjeri.

Arhitektonski odjel Gala Home nudi potpuno vođenje projekta izrade po mjeri: savjetujemo da prvo posjetite njihov Showroom u Mostaru na Bišću polju te prethodno dogovorite razgovor s njihovim stručnim timom arhitekata. Zatim pružaju sljedeće usluge: konzalting usluge, izrada idejnog i izvedbenog projekta, izrada vrhunskih 3D vizualizacija, nadzor pri izradi i montaži namještaja.

Ne kupujte sve odjednom

Veoma je važno da kad nabavite one najosnovnije, velike stvari, u stanu provedete od tri do šest mjeseci prije nego što počnete kupovati sitnice koje će vašem domu dati „ono nešto“. Tek nakon što neko vrijeme provedete u prostoru moći ćete procijeniti šta vam je još potrebno, šta nedostaje, a šta bi bilo višak.

Sagledajte širu sliku

Prije nego što počnete unositi sitnice kao što su knjige, fotografije, slike za koje ste emotivno vezani pokušajte da sve rasporedite, pa da tek onda krenete da grupišete predmete koji pašu jedni uz druge.  Izbacite one koji vam ne pašu. Sačuvajte ih, ali nemojte da vam kvare ugođaj.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije