najnovijeNaslovna vijestRadoznala LolaZabavna Lola

15 poznatih ličnosti koje ne piju alkohol

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije Evropska regija je regija s najvećom potrošnjom alkoholnih pića u svijetu.

A kod od poznatih i slavnih ne pije alkohol?

Prevela: Anja Delić Redakcija

womenshealthmag.com

Foto: womenshealthmag.com

 

 1. Bella Hadid

Supermodel Bella Hadid otkrila je za InStyle magazin da je trijezna više od šest mjeseci.

“Mislim da sam dovoljno pila. Voljela sam alkohol i došlo je do tačke kada sam čak otkazivala izlaske za koje sam se osjećala kao da neću moći da se kontrolišem”, rekla je za magazin ranije ove godine.

Govorila je o tome da je shvatila da joj piće nije mnogo koristilo. “Postoji samo ovaj začarani krug, u suštini, znate, bola i stresa zbog onih nekoliko pića koja nisu mnogo doprinijela”, rekla je.

Bella je rekla da joj je ljekar pokazao snimke kako alkohol utiče na njen mozak, što je uticalo na to da “mnogo teže uzme čašu u ruke”.

 1. Lily James

RB/BAUER-GRIFFINGETTY IMAGES

Transformacija 32-godišnje britanske glumice u čuvenu seks bombu iz 90-ih Pamelu Anderson – za Hulu seriju Pam i Tommy – je bila mnogo komentarisana.

Što se tiče načina na koji je Lily od vitke postala jaka i isklesana, rekla je da je pored vježbanja pet puta sedmično, četiri mjeseca prije nego što je serija počela da se snima – i ishrane ispunjene domaćom hranom sa ravnomjernom raspodjelom maktronutrijenata, ostavljanje alkohola bila je ključna komponenta da se Lily dovede u formu glavne uloge.

 1. Miley Cyrus

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus)

Miley je podijelila da u njenoj porodici postoji istorija zavisnosti, Miley je u junu 2020. rekla da je trijezna već šest mjeseci – takođe djelimično zbog toga što je imala operaciju glasovnih žica.

“Bila sam trijezna posljednjih šest mjeseci. Na početku se radilo samo o ovoj vokalnoj operaciji… Zaista je teško, posebno biti trijezan i mlad, postoji ta stigma da nisi dovoljno zabavan ako ne piješ.”

Dodala je da joj ne nedostaje ni mamurluk. “Ne želim da se budim osjećajući se umorno. Želim da se probudim osjećajući se spremno.”

 1. Jada Pinkett Smith

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica Simpson (@jessicasimpson)

U intervjuu za Us Weekly, glumica je otkrila 25 stvari koje svijet nije znao o njoj, a peta je da nije konzumirala alkohol od početka 90-ih.

 1. Christina Ricci

Za naslovnu priču magazina BlackBook iz 2008. godine, glumica je otrkila “Prošla sam kroz normalnu fazu kasnog tinejdžerskog perioda, ranih 20-ih kada sam pila, ali donijela sam odluku da prestanem, jer mislim da to nije baš dobro za moj život.”

 1. Macklemore

Poznati reper se borio sa svojom zavisnošću od alkohola tokom većeg perioda tinejdžerskih godina prije nego što se otrijeznio sa 25 godina. On je objasnio u intervjuu za MTV: “Ono što me poguralo da donesem odluku da prestanem je činjenica da želim da budem muzičar i da ukoliko želim da ovo radim moram da se otrijeznim”.

 1. Kendrick Lamar

U intervjuu 2013. za GQ magazin, Lamar je otkrio da ne pije alkohol niti konzumira drogu, uprkos mnogim tekstovima u njegovim pjesmama. Reper je odrastao u porodici zavisnika od supstanci i radije je zagovornik onih koji žive trezven život.

 1. Kim Kardashian West

Uprkos obmanjujućim reklamama na njenom Instagramu, Kim Kardashian West se drži u potpunosti podalje od alkohola. Njena sestra Khloe Kardashian je rekla prošle godine u intervjuu za Elle: “Kimberly uopšte ne pije alkohol. Trudna ili ne, jednostavno joj se nikada nije sviđao”.

 1. Brad Pitt

Glumac je nedavno u intervjuu za GQ Style govorio o borbama sa kojima se suočavao u prošlosti kada je u pitanju zavisnost od alkohola. Kada su ga pitali o njegovom iskustvu rekao je: “Nisam više želio da živim na taj način”.

 1. Jennifer Lopez

Na temu konzumiranja alkohola ili pušenja, pjevačica i glumica je rekla za InStyle magazin još 2003. godine: “Mislim da to uništava kožu”. Lopez je takođe dodala: “Naravno tokom slavljeničkih zdravica, svi govore: ‘Ne možete nazdraviti vodom!’, tako da nazdravim sa alkoholom, ali popijem samo gutljaj”.

 1. Pharrell Williams

Pharrell Williams je već duže vrijeme otvoreno govorio o trezvenom načinu života, rekavši za Paper Magazine: “Svi drugi mogu da rade šta hoće, ali to nije za mene”, još 2004. godine.

 1. Matthew Perry

Jedna od naših omiljenih zvijezda serije Prijatelji je iskrena o borbi sa zavisnošću od alkohola već dugi niz godina. Glumac je čak otvorio jedan od svojih bivših domova kao životni prostor za one koji se takođe bore sa zavisnošću.

Perry sada sa zadovoljstvom priznaje: “Najbolja stvar kod mene je da ako mi alkoholičar priđe i kaže: ‘Hoćeš li mi pomoći da prestanem da pijem?’, ja ću reći: ‘Da. Znam kako da to uradim’”.

 1. Eminem

Nakon što se reper tokom svoje rane karijere dugi niz godina borio sa opasnim zavisnostima, ukljujući alkohol i droge, Eminem se trijezan vratio muzici.

 1. Gerard Butler

Škotski glumac je godinama borio sa zavisnošću od droge i alkohola prije nego što je potražio liječenje. Sada, 20 godina kasnije, Butler još uvijek promoviše trezven život.

 1. Natalie Portman

Glumica, koja je stekla slavu sa 12 godina sa filmom Leon, govorila je o eksperimentisanju u svojim mlađim godinama, ali je odlučila da ostane trijezna u odrasloj dobi: “Nisam baš išla na srednjoškolske zabave, i da, nisam probala travu do 20-ih godina.. Nisam se napila dok nisam otišla na koledž. Ali mislim da je to dobra stvar na mnogo načina”.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije