najnovijeNaslovna vijestPraktična LolaRadoznala LolaSponzorisanoŽivot

Zašto nam je kosa toliko važna i kako da je njegujemo na pravi način?

Žene često svoju kosu doživljavaju kao refleksiju sopstvenog identiteta i to zato što je toliko lična, ali i javna u isto vrijeme.  Mnoge žene smatraju da je dan u kojem koa ne izgleda reprezantativno = loš dan. 

Jelena Računica Šatara

U ovom tekstu ćemo vam otkriti zašto je žnama kroz istoriju kosa uvijek bila važna, ali i da vam damo savjete kako da bude zdrava, blistava i da bolje raste.  Probale smo prirodnu kozmetiku GLORIA prirodne šampone i svoja iskustva želimo da podijelimo sa vama.

Ova, duboko lična veza između samopouzdanja i kose je evidentna kroz cijelu istoriju, filozofiju pa čak i kroz religiju.

Ženstvenost

Kroz istoriju, kosa se uglavnom povezivala sa ženstvenošću, tokom Drugog svjetskog rata kada ženama nije bilo dozvoljeno da se bore, stotine žena je maskiralo sebe tako što su šišale svoje duge kose, a na poslijetku kada bi bile otkrivene bi uglavnom bile privođene.  U određenim zemljama žene su se kažnjavae tako što su šišane na ćelavo.  I dan danas kosa je upravo simbol ženstvenosti.

Još iz biblijskih vremena datira izreka „crowning glory“ koja se odnosi upravo na žensku kosu.

Pored toga kosa je uvijek bila simbol slobode, ljepote, ali i hrabrosti, tome u prilog govori i slika Lady Godive koja jaše konja, dok njena duga kosa prekriva njeno tijelo, baš kao simbol potpune slobode. Upravo sve te istorijske scene koje smo izučavali doveli su nas do toga da na kosu gledamo kao nešto što je potpuno odraz nas samih, posvećujemo joj posebnu pažnju, njegujemo je mazimo i pazimo.

Koliko nam je kosa važna, govori i podatak da žena u prosjeku provede dva sata sedmično samo vodeći brigu o sopstvenoj kosi.  I to nije samo zato što brinemo o sopstvenom izgledu nego zato što kosa na neki nain predstavlja našu osobnost. Frizuru često prilagođavamo situacijama u kojima se nalazimo, ali i sopstvenim raspoloženjima.

Isto tako, frizurom možemo pokazati svoje stavove, ukus u muzicici, da li pratimo trendove i slično. Zbog svega gore navedenog, velikoj većini žena je važno čime i na koji način njeguje svoju kosu, a u posljednje vrijeme proizvodi koji su napravljeni od prirodnih sastojaka su među najpopularnijima.

Istražujući baš takve, Lole su naišle na prirodnu kozmetiku Gloria šampone za brži rast kose, a koji su napravljeni od sastojaka koje nam je dala priroda i to onih koji imaju sjajne benefite po našu kosu.

Redovnom upotrebom baš ovih šampona utičete na folikule, jačate korijen i ubrzavate rast kose, a rezultati su vidljivi već nakon nekoliko korištenja. Mogu ih koristiti apsolutno svi, ali su posebno namijenjeni rijetkoj kosi koja je sklona opadanju.

Šamponi su nastali spajanjem hladno presanih ulja argana, makadamije, ricinusa, vitamina E te eteričnog ulja ružmarina, dok je baza šampona ekstrakt koprive koji dokazano podstiče rast kose, a ekstrakt ruzmarina taj efekat dodatno poboljšava.

Prirodnu kozmetiku Gloria  možete pronaći u dm drogerie marketima, cm marketima i apotekama širom BiH.

Znamo koliko vam je vaša kosa bitna i zato ih obavezno isprobajte.  Mi smo ih probale i već nakon prvog korištenja smo bile oduševljene.

Ovaj šampon se razlikuje od ostalih jer klinicki dokazano potiče rast kose, pjeni jako malo ili ni malo, potpuno drugačiji, miriše na čistoću, prirodu i zdravlje.  Postoje tri verzije šampona za normalnu, masnu i suhu kožu, a vase je da odaberte najbolje za sebe.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije